930×122 CAPRA 5

alin anton

DNA, oficial despre acuzațiile ce i se aduc unui cunoscut avocat din Pitești

DNA, oficial despre acuzațiile ce i se aduc unui cunoscut avocat din Pitești

Citiți și: Măsură surprinzătoare în cazul avocatului anchetat de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 ianuarie 2024, a avocatului Alin Anton.

Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență:

Citiți și: Ion Georgescu, lovitură după lovitură! Decizie de ultim moment

,,În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În primăvara anului 2019, suspectul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), condamnată într-un dosar penal la o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenție, suma de 10.000 euro, pe care ar fi și primit-o efectiv, în perioada aprilie-iulie 2019, prin mai multe transferuri făcute prin intermediul sistemului <Western Union>.

Banii respectivi ar fi fost pretinși de suspect pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și că-i va determina pe aceștia să adopte o soluție de admitere a recursului în casație pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma să o exercite.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 18 ianuarie 2024, după punerea în mișcare a acțiunii penale, avocatul urmează să fie prezentat Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”, se arată în comunicatul oficial DNA.

Informația că avocatul a fost reținut, a fost confirmată pentru publicația ePitești de procurorul șef al DNA Pitești, Marius Ștefan, în această dimineață.

DNA, oficial despre acuzațiile ce i se aduc unui cunoscut avocat din Pitești

Marius Ștefan, procuror șef DNA

De asemenea, am luat legătura și cu apărătorul avocatului Alin Anton, Radu Nistor.

La rândul lui, acesta ne-a confirmat reținerea de către DNA a avocatului acuzat de trafic de influență.

Amănunte despre subiect, AICI: – Avocat din Pitești, reținut de DNA! ,,Este ABSURD!” – 

Alin Anton este avocat în cadrul Baroului Argeș, cu experiență în domeniu de 18 ani și este specializat în drept penal.

A reprezentat în procese persoane din țară, dar și în străinătate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90