930×122 CAPRA 5

Arges

DOLIU ÎN ARGEŞ: AU MURIT!

Doliu în Argeş: au murit!

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Din păcate, societatea argeşeană – şi nu numai! – pare să se îndrepte iremediabil spre non-valoare, spre non-cultură, spre senzaţional ieftin, fără substanţă.

Da, titlul acestui articol este corect! Au murit: respectul pentru valorile familiei şi pentru reperele adevărate; respectul pentru muncă şi pentru cei din jurul nostru; pasiunea pentru lectură; pentru filme şi spectacole; chiar pentru informaţii de calitate; grija pentru frumos; recunoaşterea valorilor reale; grija pentru bunurile comune – domeniul public; apetitul pentru cunoaştere; respectul pentru bătrâni (aceştia sunt percepuţi tot mai mult ca un balast, uitându-se că toţi – sau aproape toţi – vom ajunge la un moment dat astfel); respectul pentru opiniile altora. Lista e atât de lungă, încât spaţiul – fie el şi oferit de Internet – nu ne-ar ajunge aşa uşor.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Au proliferat, însă: goana după ştiri senzaţionale, fapt divers şi can-can; punerea în prim-plan a non-valorilor, a falselor repere morale, profesionale şi sociale; interesul morbid pentru ograda altuia; furtul (inclusiv de articole, aşa cum ne trezim şi noi la ePiteşti că ni se întâmplă să ne fie copiate ştirile fără jenă); egoismul şi lipsa de cultură, lipsa de interes pentru educaţie.

Articolul de faţă reprezintă un test pentru oamenii care, probabil, vor mult sânge şi doar asta îi interesează. Restul – adică inclusiv aspecte care le modelează într-un fel sau altul existenţa – nu!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3