930×122 CAPRA 5

handicap

Dosare false de handicap! Nereguli extrem de grave!

Dosare false de handicap! Nereguli extrem de grave!

Citiți și: Bani mai mulți pentru aceste persoane! A fost făcut anunțul

În spațiul public au apărut informații cu privire la existența unor documente false depuse în vederea obținerii unor certificate de handicap la DGASPC Ilfov.

Drept urmare, ministrul Muncii și Solidarității Sociale a dispus o acțiune de control în echipă mixtă formată din reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD), Comisiei Superioare pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap (CSEPH), Autorității Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), în vederea verificării modalității acordării certificatelor de încadrare în grad și tip de handicap la nivelul DGASPC Ilfov.

Citiți și: Coșmarul s-a terminat pentru aceste persoane!

Procedurile de verificare și finalizare a raportului de control s-au derulat în perioada 10 august 2023 – 3 octombrie 2023

Eșantionul a fost de 1.776 de dosare.

Dosare false de handicap! Nereguli extrem de grave!

Dintre acestea, pentru 1.414 dosare, echipa de control a constat că nu au fost respectate criteriile de încadrare în grade de handicap și/sau procedura de evaluare complexă a persoanei cu handicap.

S-a constatat că unele dosare conțineau documente care aveau inadvertențe: medicii menționați în documente nu figurau la unitățile medicale respective, iar documentele depuse nu erau înregistrate în sistemul de evidență al unității medicale.

Astfel s-a dispus:

-​ reevaluarea tuturor dosarelor de încadrare în grad de handicap din Ilfov;

– ​înlocuirea membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Ilfov;

– ​sesizarea organelor de urmărire penală.

Foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90