930×122 CAPRA 5

certificate

Coșmarul s-a terminat pentru aceste persoane!

Coșmarul s-a terminat pentru aceste persoane!

Citiți și: Bani mai mulți pentru aceste persoane! A fost făcut anunțul

Comisiile de evaluare vor fi obligate, atunci când vine vorba despre persoane cu dizabilități ireversibile și care nu pot urma programe de recuperare, să emită certificate de încadrare în grad de handicap cu valabilitate nelimitată.

Legea se aplică din 16 noiembrie, conform avocat.net.

Citiți și: Prefectul de Argeș, pândit noaptea de o femeie

Prevederea exista și înainte, dar nu ca formă de obligație. Iar, în practică, nu prea se aplica.

Iar parlamentarii vor să oblige acum comisiile să respecte legea. Inclusiv prin introducerea unor amenzi de până la 100.000 de lei.

Persoanele care vor putea primi certificate cu valabilitate nelimitată vor fi cele “a căror afecțiune a generat deficiențe funcționale și/ sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil și care nu pot urma programe de recuperare”.

Coșmarul s-a terminat pentru aceste persoane!

Suplimentar, pentru a se asigura că prevederea va fi respectată, senatorii au introdus sancționarea severă a comisiilor de evaluare care nu emit certificate de handicap cu termen de valabilitate nelimitat.

Concret, acestea vor putea fi sancționate cu amenzi cuprinse între 30.000 și 100.000 de lei.

Detalii, AICI

Foto: camf.com.br

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90