930×122 CAPRA 5

Drumul Expres Craiova-Pitești

Drumul Expres Craiova-Piteşti: Grindeanu amenință cu rezilierea contractului

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a fost de curând în vizită pe șantierul drumului expres Craiova-Piteşti.

Citiți și: Autostrada A1 Pitești-Sibiu: Progrese impresionante pe secțiunea 5

În urma acestei vizite, ministrul Transporturilor și-a arătat nemulțumirea cu privire la stadiul lucrărilor pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Pitești, între Craiova şi Robăneşti (judeţul Dolj).

Citiți și: Urgență majoră pe Drumul Expres Craiova-Pitești! Trafic oprit

Grindeanu l-a atenționat pe constructorul italian cu privire la problemele de pe șantier, aducând în discuție și o posibilă reziliere a contractului.

Pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti lucrează firma italiană Tirrena Scavi care a început lucrările în 2019.

Termenele de execuție sunt deja depășite la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, iar mobilizarea lasă de dorit! I-am atras atenția constructorului italian că trebuia, încă de IERI să recupereze timpul pierdut!

Termenul de finalizare al contractului este sfârșitul anului, iar constructorul a ajuns la doar 45% progres fizic! I-am atenționat că am schimbat cadrul legislativ și, în cazul unei rezilieri, putem să reluăm mult mai rapid proiectele cu alți constructori.

Nu îmi doresc să se ajungă la rezilierea contractului, însă vreau ca toți constructorii să își respecte prevederile contractuale.”, a scris Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

În ceea ce privește lotul 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, acesta va fi deschis înainte de Paște.

Acest lot va rezolva inclusiv problema aglomerației din orașul Balș. În scut timp va fi deschis și lotul 2 al aceluiași Tronson, care va duce la eliminarea blocajelor din Slatina.

Vorbim de 40 de km de drum modern de mare viteză. Acestea sunt rezultate obținute de constructori care iau în serios contractele.”, a mai anunțat Grindeanu.

Sursă foto: Facebook Sorin Grindeanu

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90