Eurial 930 x 122

Craiova – Dr. Turnu Severin

Finalizare iminentă pentru Expresul Craiova – Pitești! Se deschide o nouă eră a vitezei!

Finalizare iminentă pentru Expresul Craiova – Pitești! Se deschide o nouă eră a vitezei! În curând, Drumul Expres Craiova – Pitești va fi finalizat, marcând o premieră în infrastructura de mare viteză din Oltenia.

Citiți și: Umbrărescu dă lovitura: Drumul Expres Craiova – Pitești e gata în curând!

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă că lucrările la acest drum, începute în 2019, sunt pe cale să fie încheiate toamna aceasta.

Stoica a adus în discuție și Drumul de mare viteză Craiova – Dr. Turnu Severin. Acest proiect, care nu era prevăzut în guvernările anterioare, este acum pe agenda autorităților.

Citiți și: Urgență majoră pe Drumul Expres Craiova-Pitești! Trafic oprit

Se deschide o nouă eră a vitezei!

Primul tronson, între Craiova și Filiași, a fost deja licitat, iar lucrările vor începe anul viitor.

Pentru Lotul 6 al drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu, termenul limită de depunere a ofertelor este 18 noiembrie 2024.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că acest lot va acoperi 19,25 km, iar proiectarea și execuția vor dura 34 de luni.

Procesul va cuprinde 10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Costul total estimat pentru acest tronson este de 2,55 miliarde de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Transport (PT).

Acest drum va avea profil de drum expres și va conecta Târgu Cărbunești cu Varianta Ocolitoare Târgu Jiu

Sursa: 3minute.net

Foto: captură YouTube

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3