930×122 CUMPANA 5

Drumul Expres Craiova-Pitești

Când va fi gata drumul Expres Craiova-Pitești, denumit și „Autostrada Ford”

„Autostradă Ford” de 121 de kilometri, dintre Pitești și Craiova, va fi finalizată la finalul anului 2024, spune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, potrivit economica.net.

Citiți și: Vești importante despre Drumul Expres Craiova-Pitești!

Drumul este cuprins din 4 tronsoane după cum urmează:

1. Tronsonul I, de la Craiova la Robanesti, are o lungime de 17,70 km. Pentru acest tronson, în decembrie 2022 CNAIR a anulat contractul cu Tirrena Scavi SpA, firma care se ocupa de lucrări pe această porțiune. Subiectul pe larg, AICI – Drumul expres Pitești-Craiova. Lovitură neașteptată!

Citiți și: Anunțul momentului despre drumul expres Craiova – Pitești

Tronsonul I este construit în proporție de 57,06%, acest lucru însemnând faptul că lotul în cauză va fi relicitat. Astfel, momentul inaugurării este deocamdată departe. 

Întrebat ce sume se pierd din finanțarea europeană din cauză că lucrările nu vor fi finalizate în 2023, ministrul Transporturilor a răspuns că lucrările nefinalizate anul acesta vor fi fazate pentru următorii ani în cadrul unui alt program de finanțare din fonduri europene (POT), mai scrie sursa citată.

2. Tronsonul II, de la Robanesti la Slatina, are o lungime de 39,85 km și a fost deja deschis circulației: din luna aprilie 2022 (pentru primul lot), respectiv din luna iulie 2022 (pentru al doilea lot).

3. Tronsonul III, de la Slatina la Colonesti, are o lungime de 31,75 km și se află în execuție. Acesta ar trebui să fie gata în acest an.

4. Tronsonul IV, de la Colonesti la  Pitesti (A1), are o lungime de 31,88 km și se află, de asemenea, în execuție. Acesta ar urma să fie deschis circulației în 2024.

Sursă: economica.net

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Surdu Mihai spune:

    Tot ce a depins de ministrul Grindeanu, în zona Olteniei a făcut praf. Iar de drumul expres Lugoj-Severin-Filiași , care era aproape gata de începere ,din anul 2021 ,nu se aude nimic. Se pare că cei din PSD sant de vină. Olteniei e aproape roșie, dar Grindeanu a făcut ca să fie altfel și va fi. Noi am răbdat destul.

570 X 90 CAPRA 3