930×122 CAPRA 5

cnair

Drumul expres Pitești-Craiova. Lovitură neașteptată!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat oficial, printr-un comunicat de presă, că reziliază toate contractele cu firma Tirrena Scavi care se ocupă cu construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud, construcția tronsonului 1 al drumului expres Craiova – Pitești și a sectorului de centură a Bucureștiului, cuprins între DN 2 și A2.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Această decizie a fost luată „având în vedere slaba mobilizare și incapacitatea financiară a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează”, precizează sursa citată.

Acest lucru înseamnă că inaugurarea primului tronson al drumului expres Craiova – Pitești va întârzia. Tronsonul 1 al Drumului Expres DEx12 Craiova-Pitești măsoară circa 17,7 km lungime și este cuprins între Craiova și Balș. La acest tronson lucrau încă din 2019 italienii de la Tirrena Scavi.

Citiți și: Video senzațional! Autostrada Pitești-Sibiu, cele mai noi imagini și date

CNAIR transmite:

„Precizăm că la construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud sunt întârzieri majore în raport cu termenul de finalizare. Termenul contractual al acestui obiectiv a fost depășit cu mult, iar mobilizarea pe șantier a fost deficitară pe tot parcursul anului 2022, ajungând la un stadiu fizic de doar 58,26%.

De asemenea, pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești progresul fizic este de doar 57,06%, deși termenul contractual de finalizare era 2022.

Pe sectorul de centură a Bucureștiului, cuprins între DN 2 și A2, acolo unde există un contract pentru lucrări de modernizare, progresul fizic este de doar 20,76%, iar conform termenului asumat prin contract obiectivul trebuia finalizat de mai mult de un an (04.08.2021).

Aceste întârzieri atrag și daune materiale consistente, pe lângă cele care decurg din imposibilitatea de a folosi infrastructura rutieră.

CNAIR va face toate demersurile pentru relansarea acestor proiecte în cel mai scurt timp posibil.

Constructorii trebuie să fie conștienți de obligația de a aborda cu seriozitate contractele pe care le semnează cu CNAIR. În caz contrar, vor suporta consecințele legale care derivă inclusiv din eliberarea certificatelor negative, care au valabilitate timp de 3 ani.”

Sursă foto principal: hotnews.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

13 comentarii

  • Ioniță Doru spune:

    Șpăgile pe care le-au dat își spun cuvântul.

  • George Jianu spune:

    Eu,
    Cred ca trebuie ODATA ,să NU se mai permită sa sufere o comunitate Com Ghercesti de atăta timp,nu numai dar și o parte din cartierul de nord al Crfiovei, care trebuie despagubiții !
    Certificatul negstiv trebuie sa fie de cel puțin 10 ani ,cu interzicere TOTALĂ,ATENTIE MARE LA NOI CONTRACTE !

  • M8hai spune:

    Dar celor care pierd ore în trafic( sa nu mai vorbim de costurile cu motorina și uzura masinilor).
    Astea cum se recuperează?
    CNAIR penalizează firma constructoare dar pe noi cine ne despăgubește de timpul,nervi și bani consumați în traficul infernal de pe centura haznalei pe nedrept numita capita României?

  • Mihai spune:

    Dar celor care pierd ore în trafic( sa nu mai vorbim de costurile cu motorina și uzura masinilor).
    Astea cum se recuperează?
    CNAIR penalizează firma constructoare dar pe noi cine ne despăgubește de timpul,nervi și bani consumați în traficul infernal de pe centura haznalei pe nedrept numita capita României?

  • Vlad spune:

    Numai în România se întâmplă asa ceva cu întârzieri enorme,pentru ca nu stabilesc penalități draznice pentru firmele care nu respecta contractul

  • Maria spune:

    Unde tot găsesc neispraviti dintr_astia,de nu știu pe ce lume trăiesc?
    Sau au dat contractele pe șpagă,pe hoție,pe batjocorita tarii noastre?
    Mai durează mult nemerniciile de acest fel,și de alte feluri????PANA CAND????

  • Ion emil spune:

    De 30 de ani se semneaza contracte si nu se respecta au fost turci austrieci chinezi si alti care au ,,muls” cat au putut ca se poate si nu ii sanctioneaza nimeni cred ca cel putin 30 de ani tot asa o sa o ducem….nu vi se pare ca deja suntem resemnati cu idea ,,pardon relaxati” Romania Trezestete!

  • Romi spune:

    Cât timp tara va fi condusă de hoți ,mincinoși și incompetenți,toți corupți ,lucrurile vor merge ca și până acum.

  • Macesanu Aurel spune:

    Acești conducători criminali au fost aleși de o minoritate(clienteala de partid),ca majoritatea stau în fotolii comod în casa,pe motiv ca nu au pe cine alege,deși au apărut oameni de bună credință,patrioti dar nu ii vedem noi!Asa ca nemeritat soarta.

  • Maria Popescu spune:

    Și banii pe terenul pe care l au luat sa treacă autostrada când ? De luat suntem buni, dar de dat stam in așteptare din 2019 pt acei banii. Voi v ați folosit de teren, noi stam in urma voastră și așteptam.

  • Viorel Tritescul spune:

    A putrezit și pamblica săraca, ce mai taie Olga?($)

  • Adrian Catalin spune:

    După reziliere tot lor le dă contractul?
    Ca doar știe cui să-i dea șpagă!
    Eu nu înțeleg dacă cineva nu respectă termeni contractuali de ce mai participă la următoarele licitați?

  • Popescu Ilie spune:

    Era de notorietate faptul că la noi se câștigau contracte de construcții infrastructura rutieră și nu numai cu un laptop,câțiva smecheri și o valiză cu bani.Nu prea mulți bani, dar plasați cui trebuie.Oare să se fi renunțat la asemenea obiceiuri?
    Sunt foarte circumspect.La cum se dau funcțiile,numai politic, cu șpagă ,trebuie să și recupereze oamenii baniiiiii! Nu?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90