930×122-epitesti PNL

cnair

Drumul expres Pitești-Craiova. Lovitură neașteptată!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat oficial, printr-un comunicat de presă, că reziliază toate contractele cu firma Tirrena Scavi care se ocupă cu construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud, construcția tronsonului 1 al drumului expres Craiova – Pitești și a sectorului de centură a Bucureștiului, cuprins între DN 2 și A2.

Citiți și: Ieri: ,,Se va închide”! Azi e închis! Mâine se deschide!

Această decizie a fost luată „având în vedere slaba mobilizare și incapacitatea financiară a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează”, precizează sursa citată.

Acest lucru înseamnă că inaugurarea primului tronson al drumului expres Craiova – Pitești va întârzia. Tronsonul 1 al Drumului Expres DEx12 Craiova-Pitești măsoară circa 17,7 km lungime și este cuprins între Craiova și Balș. La acest tronson lucrau încă din 2019 italienii de la Tirrena Scavi.

Citiți și: Umbrărescu dă lovitura: Drumul Expres Craiova – Pitești e gata în curând!

CNAIR transmite:

„Precizăm că la construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud sunt întârzieri majore în raport cu termenul de finalizare. Termenul contractual al acestui obiectiv a fost depășit cu mult, iar mobilizarea pe șantier a fost deficitară pe tot parcursul anului 2022, ajungând la un stadiu fizic de doar 58,26%.

De asemenea, pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești progresul fizic este de doar 57,06%, deși termenul contractual de finalizare era 2022.

Pe sectorul de centură a Bucureștiului, cuprins între DN 2 și A2, acolo unde există un contract pentru lucrări de modernizare, progresul fizic este de doar 20,76%, iar conform termenului asumat prin contract obiectivul trebuia finalizat de mai mult de un an (04.08.2021).

Aceste întârzieri atrag și daune materiale consistente, pe lângă cele care decurg din imposibilitatea de a folosi infrastructura rutieră.

CNAIR va face toate demersurile pentru relansarea acestor proiecte în cel mai scurt timp posibil.

Constructorii trebuie să fie conștienți de obligația de a aborda cu seriozitate contractele pe care le semnează cu CNAIR. În caz contrar, vor suporta consecințele legale care derivă inclusiv din eliberarea certificatelor negative, care au valabilitate timp de 3 ani.”

Sursă foto principal: hotnews.ro

Kaia 555×222
HerasMed (570 x 90 px)