EcoMoto 930×122

Drumul Expres Craiova-Pitești

Vești importante despre Drumul Expres Craiova-Pitești!

Vești importante despre Drumul Expres Craiova-Pitești.

Citiți și: Cele mai noi date despre „Autostrada Ford”: când se va circula

Secretarul de stat în Transporturi – Ionel Scrioșteanu dă asigurări că încă 31,7 km din Drumul Expres Craiova-Pitesti vor fi dați în trafic anul acesta.

Stadiul lucrărilor a ajuns la 70%

Am fost în vizită pe șantierul Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, al cărui stadiu fizic al lucrărilor a ajuns la 70%”, spune secretarul de stat în Transporturi Ionel Scrioșteanu, pe pagina oficială de Facebook. De asemenea, acesta dă și detalii despre ce lucrări sunt în prezent în execuție:

Citiți și: Record! Șofer prins cu 248 km/h pe Drumul Expres Craiova-Pitești

– Au fost finalizate lucrările de execuție pentru 31/32 structuri (poduri și pasaje);

– Se execută lucrări de racordare a structurilor cu terasamentul și calea de rulare;

– Se execută lucrări de umpluturi necesare terasamentelor, lucrări realizate în proporție de 85%;

– Se execută lucrări de săpături pentru terasamente, lucrări realizate în proporție de 90% și continuă acestea pe ultimul sector de la km 58;

– Continuă execuția lucrărilor de realizare a șanțurilor, rigolelor și elementelor de colectare și evacuare a apelor pluviale;

– Au fost realizați 20/30 km din umplutura de balast la cota superioară;

– Sunt în curs de finalizare spațiile de servicii, lucrări realizate în proporție de 95%, lucrându-se acum la ultimele finisaje;

– Au fost finalizate lucrările de relocare a utilităților;

– Se execută lucrări la sistemul ITS și la iluminatul public de pe traseul drumului expres.

„Cei 31,7 km aferenți Lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, cuprins între Slatina și Colonești, este unul din obiectivele de infrastructură rutieră a cărui dare în trafic va fi la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual”, mai spune Ionel Scrioșteanu.

Totuși, capătul tronsonului 3 de la Colonești nu are un nod rutier la intersecția cu DN65, și deschiderea traficului s-ar putea face doar dacă s-ar amenaja o descărcare temporară, însă acest lucru nu este confirmat oficial și nu pare să se concretizeze nici din imaginile din teren, notează Hotnews.ro.

Singurul nod rutier de pe Tronsonul 3 aflat în amenajare este cel de la Negreni. Astfel, într-un scenariu pesimist, la final de 2023 s-ar putea deschide traficul doar de la Valea Mare (Slatina Est) la Negreni (circa 16 km), iar restul de circa 15 km până la Colonești ar rămâne necirculabili până când și Tronsonul 4 va fi gata de inaugurare, mai scrie sursa citată.

Imagini video din dronă cu Tronsonul 3 din DEx12 de la Valea Mare la Negreni

Sură video: Youtube – Marius Patrulescu

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90