930 x122 grota rece

greva

După profesori, și medicii amenință că intră în grevă!

După profesori și medicii amenință că intră în grevă. Sanitas, cel mai mare sindicat al angajaților din sănătate, organizează astăzi între orele 11.00-13.00 un protest la Ministerul Sănătății.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Ba mai mult, sindicatul amenință cu grevă de avertisment pe 1 iunie și grevă generală din 8 iunie, potrivit digi24.ro

Totodată, și federația ”Solidaritatea Sanitară” amenință cu declanșarea grevei generale începând cu 1 iulie.

Citiți și: Oficial! Acești români NU trebuie să plătească contribuția la Sănătate în 2024

Potrivit sursei citate, sindicaliștii cer în principal creșterea veniturilor angajaților din Sănătate, plata gărzilor medicilor la salariu de bază și deblocarea posturilor din sistemul sanitar.

Sanitas a transmis, de asemenea, că susține greva personalului din instituțiile de învățământ. Reamintim că, de luni, 22 mai, mai mulți profesori au intrat în grevă generală. Subiectul pe larg, AICI – Astăzi începe greva generală în școli. Profesorii nu fac ore!

Susține acțiunile organizate de federațiile sindicale din învățământ și consideră juste revendicările pentru care acestea au declanșat conflictul colectiv de muncă.

Considerăm că un Guvern care tratează cu indiferență cele două sisteme vitale ale unei națiuni – Sănătatea și Învățământul – este un Guvern care trebuie urgent să își revizuiască politicile sau să plece!

Aceste două sisteme sunt pilonii de dezvoltare și supraviețuire ai unui popor, iar lucrătorii care își dedică acestora activitatea profesională trebuie să fie tratați corect și remunerați corespunzător importanței muncii pe care o depun! (…)”, transmite Sindicatul Sanitas într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: digi24.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • ELLA DANESCU spune:

    Importanta e foarte mare , însă munca lipsește cu desăvârșire. Mergeți la spital în urgente și veți fi tratați ca ultimii oameni. Dacă nu te duci ” la unitatile cu plata ” ai toate șansele sa mori pana îți vine rândul . În cazul bolilor grave se tratează oamenii în Turcia ( asta dacă au vreo casa pe care s-o vândă sa facă rost de bani ), dacă nu se roagă la D-zeu sa le mai dea zile. Doctorii și asistentele au salarii fabuloase și încă mai vor pt ca si-au cumpărat toți case mari cu costuri ridicate la întreținere. Când a fost Covidul , fugeau pe capete. La spitalul Mioveni se făceau angajari pt secția infecțioase și nu aveau nici 1 candidat. Rușine vouă !!! Ați dus în derizoriu jurământul lui Hipocrate.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90