NOR CURIER 930X122

greva

Astăzi începe greva generală în școli. Profesorii nu fac ore!

Astăzi, profesorii intră în grevă generală după mai multe negocieri eșuate cu guvernanții. Este prima grevă din educație din ultimii 18 ani.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Potrivit Sindicatelor, peste 150.000 de cadre didactice și angajați în școli, care au semnat pentru declanșarea acestui conflict de muncă, vor întrerupe lucrul pe perioadă nedeterminată.

Motivul este legat în principal de salariile mici.

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

La nivelul județului Argeș, nu toate cadrele didactice au semnat pentru grevă.

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Argesean MUNTENIA, organizație reprezentativă a salariaților din învățământul argesean, anunța vineri, într-un comunicat de presă, că de luni, 22.05.2023, în unitățile școlare din județul ARGES se declanșează GREVA GENERALĂ pe termen nelimitat.

„Greva este o continuare a acţiunilor întreprinse de catre Federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ. Declanşarea grevei a fost hotărâtă de organele de conducere competente ale celor două federaţii sindicale reprezentative din învăţământ, pe baza rezultatelor referendum-ului, iar momentul declanşării acesteia a fost adus la cunoştinţa inspectoratelor școlare, instituțiilor și unităţilor de învățământ.

În urma referendumului realizat un procent de peste 80% din membrii noștri de sindicat au optat pentru declanșarea grevei generale.

În urma experiențelor de la grevele anterioare, recomandăm părinților să nu trimită copiii la școală, deoarece participanții la grevă nu vor desfășura activități didactice, nu vor supraveghea elevii care vor veni la școală și nu vor oferi servicii de masă și îngrijire pentru copiii din creșe și grădinițe cu program prelungit.

Ne exprimăm speranța că educația este, într-adevăr, o prioritate națională pentru guvernanți și că vor găsi soluții pentru detensionarea conflictului cât mai curând posibil.”, a transmis liderul S.I.P.A. „MUNTENIA”, Adrian Voica.

Guvernul a anunțat, totodată, că va continua dialogul cu reprezentantii sindicatelor din educatie, pentru definitivarea pachetului legislativ,

Sursă foto principal: Facebook Neagoe Gheorghe

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • Marius spune:

    Salariile sunt mici dar nu spune nimeni câte ore de munca au pe luna și câte zile muncesc pe as fata de un casier. Se spune doar ce se vrea intr-o țara de analfabeți functionali. Nu mai vb de meditații de la clasa 1 after privat etc.

  • Victor spune:

    au pus elevii in fata;ca teroristii.
    marea majoritatea a domnilor profesori sunt fosti repetenti.
    restul sunt lacomi .

  • Daniela spune:

    Bună ziua am pe scară la etajul unu o doamnă învățătoare care a cumpărat apartamentul și și-a făcut after school doar pt așa ceva îl ține nu locuiește acolo este învățătoare la școala Mihai Eminescu din Craiovei. La ora 17 nu ai loc să parchezi de jeepurile venite să-și ia copiii de la ea. Nu are bani este amărâtă conduce un jaf de jeepan . .Pe cei ca ea cine îi verifică și vor bani mulți nu se mai satură de cadouri și meditații

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90