New Profesional Consult 930 x 122

hepatită severă origine necunoscută

E groasă! Sunt cazuri și în România!

Lucrurile încep să se înrăutățească și în România! A început să crească numărul de cazuri de hepatită cu origine necunoscută.

Citiți și: O fetiță de 5 ani, primul pacient din România cu hepatită severă de origine necunoscută

Aproape 200 de îmbolnăviri au fost raportate până acum în 14 țări din întreaga lume, inclusiv în țara noastră.

Îngrijorarea este cu atât mai mare deoarece majoritatea celor afectați sunt copiii cu vârsta cuprinsă între o lună și 16 ani.

Primul caz de acest gen a apărut în România în jurul dății de 25 aprilie.

Boala a fost depistată la o fetiță în vârstă de doar 5 ani (Subiectul pe larg, AICI: O fetiță de 5 ani, primul pacient din România cu hepatită severă de origine necunoscută). Și în momentul de față micuța se află tot în spital sub tratament. Dacă acesta nu funcționează, medicii iau în calcul un transplant hepatic, informează Digi24.

La doar trei zile distanță de la primul caz de hepatită cu cauze necunoscute, încă alte două cazuri au fost depistate în România. Este vorba tot despre doi copii în vârstă de 8 luni, respectiv 10 ani.

Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștii de protecție de către copii în spațiile aglomerate și spălatul pe mâini cât mai des.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății – Adriana Pistol, declară că nu este vorba despre o boală nouă și că au fost raportate și în trecut astfel de cazuri. Problema este că de această dată sunt mai multe.

Foto descriptiv: Romania TV

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90