930X122 MAIA

boala

O fetiță de 5 ani, primul pacient din România cu hepatită severă de origine necunoscută

O fetiță în vârstă de 5 ani este primul caz de hepatită misterioasă raportat în România. Această afecțiune, a cărei originii este necunoscută și care se manifestă la copii, a creat panică în lumea întreagă.

Citiți și: E groasă! Sunt cazuri și în România!

După ce în presă au apărut informații cu privire la apariția primului caz și în țara noastră, Ministerul Sănătății a oferit și primele detalii despre acesta, printr-un comunicat de presă.

„Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data de 21 Aprilie 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârstă între 1 luna și 16 ani.

Citiți și: Drama unui copil de 3 ani: „În lipsa operației, Mario nu mai are mult de trăit”

Aceste cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.

Cazul raportat de România este al unei fetițe în vârstă de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi.

Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătura epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa.

Raportarea a avut la baza definiția OMS de caz probabil, care se refera la insuficiență hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică.

Facem aceste precizari pentru informarea opiniei publice și pentru a elimina speculațiile care ar putea produce îngrijorare în rândul părinților din România.”, transmite Ministerul Sănătății.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: Telegrama.ro

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3