930X122 MAIA

caini

E obligație! „RCA” pentru câini!

E obligație! „RCA” pentru câini!

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune substanțiale.

Chiar dacă e mai puțin știut, o parte a stăpânilor de câini sunt obligați să încheie asigurări de răspundere pentru eventualele daune pe care le pot provoca animalele lor.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Proprietarii de câini agresivi sunt obligați prin lege să încheie asigurări de răspunderi care să acopere eventualele daune pe care animalele lor le pot provoca, un echivalent al poliței RCA obligatorie pentru mașini.

Ordonanța 55/2022 definește și ce rase de câini sunt vizate:

Categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerboel, Bandog şi metişii lor;

Categoria II: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiler, Dog Argentinian, Mastino
Napolitano, Fila Brasileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Pe piață sunt mai multe societăți de asigurare care oferă astfel de polițe, iar aceste produse pot fi cumpărate și de proprietarii ale căror animale nu intră în categoriile definite de lege.

Având în vedere daunele pe care câinii le pot provoca, o astfel de asigurare poate fi utilă multor stăpâni de câini.

Cei obligați de lege trebuie să încheie o asigurare cu acoperire între 200 și 100.000 de euro.

Foto: Arhivă/ePitești.ro/descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Eleonora spune:

    Strângeți câinii din pădurea Trivale,căci nu suntem departe de cazurile care au făcut victime, la data de 04.02.2023 o haită de 12 câini se retrăgea nestingherită din pădure spre strada Făget, este aceeași haită care bântuie pe-acolo de cel puțin 3 ani, lăsați-ne cu gargara asta ieftină!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA