New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

E OFICIAL: SPOR SALARIAL PENTRU MEDICII DIN LINIA ÎNTÂI ȘI PENSIE PENTRU COPIII CELOR DECEDAȚI

Vineri a fost promulgată legea care prevede acordarea unor drepturi personalului medical implicat în tratarea pacienților COVID-19.

Citiți și: Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

Personalul medical care conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit beneficiază pe perioada stării de urgenţă, precum şi pentru o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgenţă de un spor de până la 30%, calculat la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie.

Legea promulgată azi de președintele Klaus Ionannis prevede și acordarea unor drepturi urmașilor (copii și soți) celor care au decedat din cauza îmbolnăvirii COVID-19.

Citiți și: E oficial! Medicii au o nouă obligație față de pacienți

Ministerul Sănătăţii sau, după caz, ministerele cu reţea sanitară proprie, acordă familiei acesteia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, după caz, un ajutor suplimentar în cuantum egal cu de două ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Urmaşii personalului medical decedat în urma complicaţiilor medicale cauzate de infectarea cu coronavirus beneficiază de următoarele drepturi: dreptul la pensie de urmaş până la împlinirea vârstei de 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile într-o formă de învatamânt organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, pensie de urmaş egală cu 75% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie avut/avută de personalul medical prevăzut la data decesului”, se arată în proiectul actului normativ promulgat astăzi.

(Foto descriptiv: Spitalul Mioveni)

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90