New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

E SOARE, DAR SE ANUNȚĂ VIJELII, AVERSE TORENȚIALE ȘI GRINDINĂ. CE PARTE A JUDEȚULUI VA FI AFECTATĂ

ANMH a emis, printre altele, două avertizări de instabilitate atmosferică ce încep din jumătatea acestei zile: una COD PORTOCALIU, valabilă pentru județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava și una COD GALBEN, care vizează și Argeșul (mai exact partea de nord a județului), astfel:

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

 

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 12:00 – 29 iunie, ora 19:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții:

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

În intervalul menționat, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.
Notă: În următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

 (Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA