Donaris 930 x 122

castiguri salariale

CÂȘTIGURILE SALARIALE ALE ARGEȘENILOR AU SCĂZUT

Octombrie 2019 este cea mai recentă lună în privința căreia Direcția de Statistică are informații centralizate cu privire la câștigurile salariale medii în Argeș.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Potrivit sursei citate, în octombrie anul trecut în județul Argeș câștigul salarial mediu brut a fost de 4.555 de lei, iar câștigul salarial mediu net, de 2.805 lei.

Comparativ cu luna anterioară, brutul a fost mai mic cu 82 de lei (-1,8%), iar netul, cu 72 de lei (-2,5%).

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

Motivele scăderii câștigului salarial mediu net, conform statisticienilor, au fost următoarele:

-firmele au avut producție ori încasări mai mici;

-spre deosebire de luna septembrie, salariații nu au mai beneficiat de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale ori pentru performanțe deosebite), de drepturi în natură şi ajutoare băneşti și de sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare);

-angajările în unele activități economice de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie.

Câștigurile salariale ale argeșenilor au rămas sub media națională. Au fost mai mici cu 535 de lei (-10,5%) în valoare brută și cu 311 lei (-10%) în valoare netă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90