930 x122 grota rece

aoa arges

CONSTANTIN STROE L-A „SPERIAT” PE PONTA CU ASIA, AFRICA ȘI AMERICA DE SUD

Prim-ministrul Victor Ponta s-a întâlnit aseară cu oameni de afaceri din Argeș. La întâlnire, care a avut loc în incinta Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, mediul de afaceri a fost reprezentat de Virgil Dumitru (președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș), Gheorghe Badea (președintele Camerei de Comerț și Industrie Argeș), Constantin Stroe (președintele ACAROM) și de membrii colegiilor de conducere ale AOA și CCI. Au participat și vicepremierul Daniel Constantin (ministrul Agriculturii), Florin Tecău (președintele interimar al Consiliului Județean), Ion Burnei (subprefect, care a preluat interimar și atribuțiile de prefect) și Tudor Pendiuc (primarul Piteștiului). Trecem în revistă principalele subiecte dezbătute, potrivit AOA Argeș, presa neavând acces.

Citiți și: Vestea momentului! S-a anunțat când va fi gata autostrada

1.Lucrările la autostradă vor începe în 2015 sau 2016

Conform AOA Argeș, prim-ministrul Victor Ponta a declarat următoarele în legătură cu proiectul de construire a autostrăzii Pitești-Sibiu: „Nu există concurență pe fondurile europene 2014-2020 între Pitești-Sibiu și Comarnic-Brașov, pe simplul motiv că cea de a doua nu este eligibilă. Studiul de fezabilitate pentru Pitești-Sibiu este în actualizare pe fonduri europene 2007-2013, iar ulterior va începe construirea efectivă din ambele capete, adică Pitești-Curtea de Argeș și Sibiu până în defileu, însă nu mai devreme de sfârșitul lui 2015, începutul lui 2016.”

Citiți și: Pitești. Accident mortal pe Depozitelor! A fost lovit de un TIR

2.Argeșul, separat de Prahova

S-a propus ca Argeșul și Prahova să facă parte din regiuni separate și ca împărțirea pe județe a instituțiilor descentralizate să se realizeze echitabil.

3.Patronii vor învățământ profesional și vocațional

Oamenii de afaceri argeșeni i-au mai propus prim-ministrului înființarea învățământului profesional/vocațional, limitarea la maxim 1 an a perioadei de insolvență pentru firme, încurajarea parteneriatului public-privat, protejarea firmelor autohtone în relația cu firmele străine și o lege a holding-ului.

4.Mediul de afaceri cere reducerea TVA

De asemenea, reprezentanții mediului de afaceri argeșean i-au solicitat premierului Victor Ponta scutirea de impozit pe profitul reinvestit, menținerea cotei de 16%, reducerea CAS, deductibilitatea fiscală pentru cheltuieli în vederea dezvoltării, micșorarea impozitului pe profit pentru exportatori, reducerea TVA, scăderea TVA la alimente și aplicarea unei cote diminuate pentru toate serviciile din turism.

5.Solicită o strategie de țară

Suplimentar, reprezentanții sectorului auto, prin Constantin Stroe (președintele ACAROM) și Silviu Badea (directorul Grupului Industrial Componente), au subliniat concurența acerbă în acest sector impusă de fabrici din Asia, Africa și America de Sud și rolul primordial pe care infrastructura și gradul impozitării veniturilor îl joacă în păstrarea competitivității întreprinderilor românești. Mai exact și în primul rând, o spunem noi, a uzinei „Automobile Dacia” din Mioveni. Cu alte cuvinte, dacă guvernanții nu vor fi în stare să facă autostrăzi și să mai scadă din nivelul impozitelor riscul ca francezii de la Renault să mute în alte țări linii de producție de la uzina argeșeană crește. Ca răspuns, potrivit AOA Argeș, Victor Ponta a menționat că vine în sprijinul mediului de afaceri prin menținerea prețului la energie la un nivel rezonabil. Oamenii de afaceri au mai solicitat o strategie concretă de dezvoltare a României pentru următorii 10-15 ani. În finalul dezbaterilor Gheorghe Badea a adus în discuție și importanța alocării de fonduri pentru domeniul turistic, cu referiri exacte la Transfăgărășan. (Foto: AOA Argeș)

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3