930 x122 grota rece

hidrocentrala

Contract uriaș pentru Hidrocentrala Vidraru!

Contract uriaș pentru Hidrocentrala Vidraru!

Citiți și: 188 milioane € pentru Vidraru

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a primit o singură ofertă la a cincea tentativă consecutivă de atribuire a contractului ″la cheie″ de retehnologizare a amenajării hidroenergetice (AHE) Vidraru, cu putere instalată de 220 MW, una dintre cele mai importante centrale de producție de electricitate din România.

Cele 4 proceduri de achiziție anterioare, organizate din 2016 încoace, au eșuat, de cele mai multe ori din cauza neconformității ofertelor primite cu cerințele caietului de sarcini.

Citiți și: Argeș. Imagini virale: un om lovește un urs! Poliția, oficial!

Actuala procedură competitivă cu negociere a fost demarată în primăvară.

Valoarea totală a contractului de retehnologizare a AHE Vidraru este estimată la 145,637 milioane euro plus TVA.

La cea mai recentă licitație precedentă, inițiată în 2020 și anulată la începutul lui 2022, contractul fusese estimat la o valoare totală de numai circa 87 milioane euro plus TVA.

Contract uriaș pentru Hidrocentrala Vidraru!

Acum, Hidroelectrica a primit o singură ofertă, din partea unui consorțiu condus din postura de lider de Electromontaj, unul dintre cei mai mari și mai vechi constructori de obiective energetice din România.

Din consorțiu mai face parte parte ca ofertant compania croată Koncar Engineering, specializată în lucrări de inginerie energetică și feroviară, precum și în automatizări. Subcontractant este firma românească Butan Grup

Detalii, AICI 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3