SMART KIDS 930X122

castig salarial

CREȘTERI SALARIALE ÎN ARGEȘ

În luna martie 2020, câștigul salarial mediu brut a fost în Argeș de 4.710 lei. Câștigul salarial mediu net s-a ridicat la 2.896 de lei.

Citiți și: Salarii mai mici în Argeș decât media națională

Sunt informații pe care ni le comunică Direcția Județeană de Statistică, martie 2020 fiind cea mai recentă perioadă în privința căreia instituția are centralizate aceste date.

Comparativ cu luna precedentă, câștigul salarial mediu net a crescut cu 4 lei, iar față de martie anul trecut, cu 168 de lei (+6,2%).

Citiți și: ARGEȘ: MAI MULTE DIVORȚURI DECÂT CĂSĂTORII

Creșterile s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale și prime anuale, pentru performanțe deosebite ori pentru sărbătorile de Paște), de drepturi în natură şi ajutoare băneşti, de sume din profitul net şi din alte fonduri, dar și realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte) și disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie din unele activități economice.

Față de media națională, câștigul salarial mediu net în Argeș a fost în martie 2020 cu peste 12% mai mic. În valoare brută, diferența în minus a fost de 676 de lei, iar în valoare netă, de 398 de lei.

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90