Donaris 930 x 122

castig salarial

CREȘTERI SALARIALE ÎN ARGEȘ

În luna martie 2020, câștigul salarial mediu brut a fost în Argeș de 4.710 lei. Câștigul salarial mediu net s-a ridicat la 2.896 de lei.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Sunt informații pe care ni le comunică Direcția Județeană de Statistică, martie 2020 fiind cea mai recentă perioadă în privința căreia instituția are centralizate aceste date.

Comparativ cu luna precedentă, câștigul salarial mediu net a crescut cu 4 lei, iar față de martie anul trecut, cu 168 de lei (+6,2%).

Citiți și: Argeș. O firmă importantă angajează!

Creșterile s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale și prime anuale, pentru performanțe deosebite ori pentru sărbătorile de Paște), de drepturi în natură şi ajutoare băneşti, de sume din profitul net şi din alte fonduri, dar și realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte) și disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie din unele activități economice.

Față de media națională, câștigul salarial mediu net în Argeș a fost în martie 2020 cu peste 12% mai mic. În valoare brută, diferența în minus a fost de 676 de lei, iar în valoare netă, de 398 de lei.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA