930×122 CAPRA 5

castiguri salariale

SCHIMBĂRI LA CÂȘTIGURILE SALARIALE ÎN ARGEȘ

La nivel mediu, argeșenii au început nu prea bine anul din punct de vedere al veniturilor salariale. O arată datele Direcției de Statistică pentru ianuarie 2020, cea mai recentă lună în privința căreia instituția are aceste date centralizate. Care sunt schimbările negative și motivele care le-au determinat?

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

De ce au scăzut în Argeș câștigurile salariale medii

Comparativ cu decembrie 2019, câștigul salarial mediu în ianuarie anul acesta a fost în Argeș mai mic atât în valoare brută, cât și netă.

Citiți și: Vești proaste despre salariile argeșenilor!

Brutul a fost de 4.777 de lei, cu 221 de lei sub nivelul din ultima lună a anului trecut, iar netul, de 2.926 de lei, cu 136 de lei mai mic.

Procentual, scăderea a fost de 4,4% atât în valoare brută, cât și netă.

„Scăderile câștigului salarial mediu net din unele activități față de luna precedentă au fost ca urmare a acordării în luna decembrie 2019 a premiilor ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru sărbătorile de iarnă, pentru performanțe deosebite sau al 13-lea salariu), a drepturilor în natură și ajutoarelor bănești sau a sumelor din profitul net și din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

De asemenea, câștigurile salariale medii nete din luna ianuarie au fost mai mici comparativ cu luna precedentă din cauza nerealizărilor de producție ori a încasărilor mai mici (în funcție de contracte/proiecte) sau a angajărilor în unele activități economice de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie”, informează Direcția Județeană de Statistică.

Județul Argeș, sub media pe țară

Potrivit sursei citate, din veniturile salariale, în ianuarie 2020 argeșenii au câștigat sub media națională.

În Argeș brutul a fost mai mic cu 448 de lei față de media pe țară, iar netul, mai mic cu 263 de lei.

Media națională:

-brutul, 5.225 de lei (față de decembrie 2029, mai mic cu 240 de lei (-4,4%);

-netul, 3.189 de lei (față de decembrie 2010, mai mic cu 151 de lei (-4,5%).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90