930 x122 grota rece

Arges

bani_flagrant

DACĂ N-AR FI FOST NICI DACIA? SALARIILE ARGEȘENILOR, SUB MEDIA NAȚIONALĂ!

Direcția de Statistică anunță care a fost media câștigurilor salariale în Argeș în martie.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Potrivit sursei citate, brutul s-a ridicat la 2.225 de lei, iar netul, la 1.609 lei. Ambele valori au fost peste nivelul atins în februarie: brutul, cu 1, 2%, respectiv cu 26 de lei mai mare, iar netul, cu 1, 3%. În industrie și construcții câștigul salarial mediu net în Argeș a fost în martie de 1.871 de lei, în agricultură și silvicultură, de 1.478 de lei, iar în servicii, de 1.302 lei.

Câștigurile salariale ale argeșenilor au continuat, însă, să fie sub media națională. În valoare brută, argeșenii au câștigat în luna martie cu 131 de lei sub această medie și cu 97 de lei mai puțin în valoare netă (media națională s-a ridicat la 2.356 de lei în ceea ce privește brutul și la 1.706 lei în privința netului). Asta în condițiile în care, în Mioveni, Argeșul are „Automobile Dacia”, angajator care plătește venituri salariale foarte mari pentru piața românească. Ne întrebăm oare cât de jos ar fi fost media câștigurilor salariale în județ dacă nu ar fi existat „Dacia”?

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3