930×122 POSADA 5

dacia spring

Dacia Spring s-a scumpit cu aproape 3.000 de euro de la lansare și până azi!

Dacia Spring s-a scumpit cu aproape 3.000 de euro de la lansare și până azi!

Citiți și: Anunț important privind prețul carburanților!

Automobilul electric Dacia Spring, primul de acest tip al mărcii și unul dintre cele mai populare din Europa în acest moment, a înregistrat scumpiri însumate de 2.800 de euro, la șapte luni de la lansarea pe piață, ajungând la același nivel cu cel din Germania, relevă date analizate de Profit.ro.

În acest moment, Spring costă 20.900 de euro, cu 600 de euro în plus față de ultima scumpire de acum o lună și cu doar 40 de euro mai puțin decât plătește un client din Germania. Diferența este acoperită de un set de covorașe, obligatoriu, pe care trebuie să-l achiți la livrare.

Citiți și: Sunt obligatorii pentru toți cei care stau la bloc! Cât costă!

Prețul din România este, în aceste condiții, dublu față de cei 51.000 de lei pe care îi acordă statul prin programul de stimulare a vânzărilor de autovehicule electrice.

Conform condițiilor prevăzute în legislația din 2022 pentru Programul Rabla Plus, subvenția în cazul unui vehicul electric nu poate depăși jumătate din valoarea mașinii.

Astfel, o Dacia Spring care costa 18.100 de euro nu putea primi decât 9.050 de euro subvenție, deși limita maximă era de 10.300 euro (conform curs BNR). În aceste condiții, compania a decis să majoreze prețul, sub presiunea creșterilor costurilor cu materiile prime, cu transportul din China și din cauza crizei de semiconductori, pentru a putea primi întreaga subvenție pe care o acordă Ministerul Mediului.

Cei afectați sunt însă clienții, care acum sunt nevoiți să plătească tot mai mult pentru aceeași mașină.

Sursa: profit.ro

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3