Donaris 930 x 122

mall

DECIZIE CAPITALĂ PENTRU NOUL MALL DIN PITEȘTI

Decizie capitală pentru noul mall din Pitești. PK Emerald SRL, firma din București care intenționează să construiască un mall și, aferent, blocuri de locuințe în cartierul piteștean Tudor Vladimirescu, a adresat Primăriei municipiului o cerere.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Dezvoltatorul imobiliar solicită Primăriei Pitești să îi concesioneze anumite suprafețe de teren pe care municipalitatea le are în zonă ca o condiție obligatorie pentru a construi un pasaj rutier și pietonal peste calea ferată, pasaj care să deservească vecinătățile viitorului mall, și pentru finalizarea lucrărilor la viitorul centru comercial și complex de locuințe.

„Societatea își manifestă dorința de a edifica un pasaj peste calea ferată, care va deservi zonele din vecinătatea proiectului, considerând că acesta este de utilitate publică pentru întreg municipiul Pitești.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

De asemenea, pasajul poate fi edificat și lucrările de construire ale proiectului pot fi finalizate doar în măsura în care Municipiul Pitești este de acord să acorde drepturi legale de concesiune asupra unor suprafețe de teren pe care le deține.

Aceasta (n.r. – societatea) își arată disponibilitatea, în sensul unor discuții cu reprezentanții municipalității, pentru a stabili perimetrul concret al concesiunii și suprafețele de teren care vor deservi pasajul și lucrările menționate mai sus”, se arată într-un raport al Primăriei care va ajunge în dezbaterea consilierilor locali.

În propunerea de concesionare adresată Primăriei Pitești, în atenția primarului Cornel Ionică, PK Emerald SRL aduce la cunoștință intenția societății:

„-de a concesiona suprafețele necesare din terenurile municipalității în vederea edificării pasajului și a finalizării lucrărilor de construire a proiectului. Ne arătăm disponibilitatea deplină pentru a discuta cu reprezentanții municipalității pentru a stabili perimetrul concret al concesiunii și suprafețele de teren care vor deservi pasajului și lucrărilor menționate în prezenta scrisoare; și

-de a ceda, cu titlu gratuit, Municipiului Pitești drepturile pe care societatea le va dobândi asupra pasajului și asupra infrastructurii rutiere care vor fi construite între bulevardul Republicii și strada Lânăriei (…)”

Pentru a primi concesiunea, PK Emerald SRL argumentează, printre altele:

„-acordarea concesiunii va genera venituri suplimentare la bugetul local al municipiului Pitești, având în vedere redevența care va fi achitată de concesionar (…)

-pasarela propusă va impulsiona dezvoltarea economică a zonei Tudor Vladimirescu (…)

-pasarela va facilita accesul pietonal și auto dinspre și către zona Tudor Vladimirescu, îmbunătățind considerabil calitatea vieții locuitorilor din zonă prin reducerea substanțială a timpilor de acces și eliminarea pericolului de accidente cauzate de traversările auto existente la nivel cu calea ferată, respectiv de starea tehnică deficitară a pasarelei pietonale existente sau de traversările ilegale efectuate de pietoni la nivel cu calea ferată”.

În urma propunerii primite, la Primărie, prin dispoziție a primarului, a fost constituită o comisie, condusă de Dănuț-Mihail Teodorescu.

„Comisia își exprimă disponibilitatea pentru demararea unor discuții în vederea stabilirii perimetrului concret al unei eventuale concesiuni, în sensul stabilirii suprafețelor de teren care vor deservi pasajul și lucrările proiectului, precum și găsirea unor soluții legale care să facă posibilă realizarea acestuia.

Față de cele de mai sus, comisia apreciază că realizarea proiectului este oportună”, se precizează în raportul Primăriei. Decizia o va lua Consiliul Local Pitești.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3