930 x122 grota rece

Arges

FIRME DE MILIARDE DE LEI ÎN ARGEŞ

Firme de miliarde de lei în Argeș. Din punct de vedere economic, judeţul Argeş este identificat cu uzina Automobile Dacia din Mioveni. Însă, pe lângă acest mamut industrial, există şi firme mai mici care contribuie la formarea PIB-ului judeţean şi chiar naţional.

Citiți și: A nins în Argeș!

În ceea ce privește cifra totală de afaceri a IMM-urilor (întreprinderi mici și mijlocii), Argeşul ocupă în prezent locul 9 pe țară. Primele trei poziţii sunt ocupate, în ordine, de Bucureşti și județele Ilfov şi Cluj.

În anul 2015 (cea mai recentă perioadă în privința căreia există aceste date centralizate oficial), cifra de afaceri a întreprinderilor mici şi mijlocii din Argeş s-a ridicat la 18 miliarde de lei. Asta în condiţiile în care întreaga cifră de afaceri a judeţului a fost de 48 de miliarde de lei. Ponderea IMM-urilor în totalul agenţilor economici din Argeș este, însă, de doar 37%. Pentru comparație, în județul Iași procentul este de 75%, iar în Cluj, de 60%.

Citiți și: Semnal de alarmă în economia argeșeană!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90