EcoMoto 930×122

Arges

GAZODUCT GIGANT ÎN ARGEȘ. UNDĂ VERDE!

Gazoduct gigant în Argeș. Undă verde! Ministerul Energiei a anunțat astăzi că a emis autorizaţia de construire pentru gazoductul BRUA, un nou coridor european de transport al gazelor naturale care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Gazoductul va traversa 11 județe, printre care și Argeșul. Potrivit prefectului de Argeș, Cristian Soare, conducta ar urma să străbată comunele argeşene Bârla, Căldăraru, Izvoru, Râca şi Popeşti. Conform sursei citate, pe teritoriul Argeşului vor fi în jur de 35 de km din totalul de circa 550 cât ar urma să aibă conducta pe teritoriul României.

Conducta va traversa România de la sud, din judeţul Giurgiu, către vest, prin judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Investiția, necesară pentru transportul de gaze naturale către Europa Centrală dinspre Marea Caspică, dar și din zona noilor perimetre din Marea Neagră, va fi realizată în țara noastră de Transgaz. Lucrările vor începe în acest an și ar urma să fie gata la sfârșitul anului 2019.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la 560 de milioane de euro, o parte din finanțare fiind din bani europeni. Odată pusă în funcțiune, conducta va asigura o capacitate maximă de transport de gaze naturale de 1,5 miliarde de metri cubi pe an spre Bulgaria şi de 4,4 miliarde de mc pe an spre Ungaria.

„Cel mai mare beneficiu prin construirea BRUA este că România îşi diversifică sursele de aprovizionare cu gaze. Pe de altă parte, un număr mai mare de furnizori creşte puterea de negociere a ţării noastre pentru obţinerea unor preţuri cât mai bune pentru consumatori. Odată pus în funcţiune, BRUA va putea fi şi un debuşeu pentru rezervele de gaze din Marea Neagră, fapt care ne va apropia şi mai mult de obiectivul de a fi un hub energetic şi pol de stabilitate în regiune.”, declară ministrul Energiei, Toma Petcu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90