930×122 CAPRA 5

consiliul concurenței

HOLCIM, AFACERE BETON

Holcim, afacere beton. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Holcim (România) S.A. preia Somaco Grup Prefabricate S.R.L..

Citiți și: AMENDĂ de 2,65 milioane € primită de un COLOS AUTO în România!

Holcim (România) S.A., parte a grupului LafargeHolcim, este specializată în producerea cimentului și betoanelor. Grupul LafargeHolcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcții (ciment, agregate, beton şi asfalt).

În prezent, Grupul Lafarge Holcim deține în România 2 fabrici de ciment (în Câmpulung – județul Argeș – foto şi în Aleşd – județul Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment (în Turda – județul Cluj, Roman – județul Iași și București), 15 stații ecologice de betoane, 3 staţii de agregate și 2 staţii de lianţi speciali.

Citiți și: Se extinde o mare fabrică! Are sediu și în Argeș

Somaco Grup Prefabricate S.R.L. are 5 fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău și Roman și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.

Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase cu privire la compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570×90 MAIA