New Profesional Consult 930 x 122

    zilieri

    În atenția celor care angajează zilieri

    Venitul realizat de zilieri în baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, reprezintă venit asimilat salariului, pentru care sunt aplicabile prevederile cap.III „Venituri din salarii” al titlului III „Impozit pe venit” din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru veniturile realizate din activitatea prestată de zilieri nu se datorează contribuţiile sociale obligatorii nici de către zilier, nici de către beneficiar.

    Zilierii datorează impozit pentru venitul realizat sub formă de remuneraţie brută zilnică. Impozitul se calculează de către beneficiarii de lucrări prin aplicarea cotei 16% asupra remuneraţiei brute zilnice.

     

    Calculul şi reţinerea impozitului datorat se efectuează de către beneficiarii de lucrări la data fiecărei plăţi a remuneraţiei brute zilnice, iar virarea la bugetul de stat a impozitului se va efectua până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plăteşte venitul.

    Impozitul se declară în formularul 112 „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, completând :

    – în Anexa nr.1 Secţiunea „Creanţe fiscale” numai informaţia privind impozitul pe veniturile din salarii,

    – în Anexa nr.1.1-Anexa angajator numai informaţia referitoare la Casa de asigurări de sănătate

    fără a completa Anexa nr.1.2-Anexa asigurat .

    Direcția Finanțelor Publice Argeș recomandă în același timp persoanelor juridice să-și actualizeze în permanenţă programul cu ultima variantă, care se poatei descărca de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală www.anaf.ro.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3