NOR CURIER 930X122

automobile dacia

INVESTIGAȚIE LA AUTOMOBILE DACIA. INSPECȚIE INOPINATĂ

Investigație la Automobile Dacia. Inspecție inopinată. Consiliul Concurenței a făcut inspecții inopinate la sediile unor companii din sectorul auto şi ale unor societăţi de asigurare: Automobile-Dacia SA, Renault Commercial Roumanie SRL, RCI Broker de Asigurare SRL, RCI Finanţare România SRL, RCI Leasing România IFN SA, Allianz-Ţiriac Asigurări SA, Omniasig Vienna Insurance Group SA, Groupama Asigurări SA, UNIQA Asigurari SA, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA și Euroins România Asigurare-Reasigurare SA.

Citiți și: Peste 1 milion de clienți trebuie să știe asta. Ce s-a întâmplat cu CEZ

Potrivit Consiliului Concurenței, inspecțiile au fost făcute ca urmare a extinderii investigaţiei declanşate în anul 2017 pe piața serviciilor de întreținere și reparare a autovehiculelor din România.

”Investigaţia, care va fi finalizată în acest an, se referă la o posibilă participare a companiilor în discuţiile/negocierile derulate de Asociația Concesionarilor Dacia, Renault și Nissan-ACODAREN și membrii acesteia privind o posibilă coordonare pentru stabilirea tarifelor, discounturilor și a altor condiții de tranzacționare.

Citiți și: Tranzacția care implică gigantul de energie CEZ, ,,luată la ochi”

În cadrul procedurii de investigaţie, în anul 2017 au fost efectuate inspecţii inopinate la 8 sedii sociale şi puncte de lucru ale Asociaţiei Concesionarilor Dacia, Renault şi Nissan-ACODAREN şi ale unora dintre companiile membre ale acesteia, de la care s-ar fi putut obţine informaţii relevante privind posibila înţelegere anticoncurenţială.

Companiile RCI Finanţare România SRL şi RCI Leasing România IFN SA nu sunt vizate de investigația Consiliului Concurenței, dar s-au efectuat inspecții la sediile acestora în vederea obţinerii tuturor informaţiilor necesare evaluării contextului în care a avut loc posibila faptă investigată”, precizează sursa citată.

Consiliul Concurenței mai informează că inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor, transmite Consiliul Concurenței.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3