Eurial 930 x 122

freza_canal

Lucrare unicat in Romania la Apa Canal SA

Astazi a inceput cea mai ambitioasa lucrare de canalizare din Pitesti- lucrarea de investitii Colector pluvial, care face parte din contractul de lucrari „Reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa si canalizare” masura ex-ISPA care se deruleaza în prezent în municipiul Pitesti. La finalul acestei lurari, riscul producerii de inundatii in municipiu va scadea cu 80%. Mai mult, lucrarea este unicat in Romania, datorita forezei folosite in premiera, asemanatoare cu cea utilizata la saparea Canalului Manecii.
Valoarea lucrarii este de peste 5 milioane de euro.
Scopul lucrarii este rezolvarea disfunctionalitatilor legate de evacuarea rapida si completa a apei meteorice din timpul ploilor în zona joasa a localitatii, pentru evitarea riscului de inundatie în cartierele Targu din Vale si Popa sapca-Mihai Viteazul.
Noul colector descarca apele pluviale colectate din zona cartierelor Popa sapca-Mihai Viteazul si Tudor Vladimirescu si le transporta gravitational în aval de lacul de acumulare Pitesti (Lînariei). Colectorul unitar este amplasat pe malul drept al lacului Pitesti, între gospodaria de canalizare din strada Targu din Vale si paraul Geamana Mica, în care debuseaza. Datorita anvergurii lucrarii, diametrul colectorului fiind de 2,5 m la interior si de 3 m la exterior, lucrarile de constructie se executa prin sistemul de microtunelare, o tehnologie avansata, putin utilizata în tara noastra. Procedeul este cunoscut in mediul profesional drept pipe jacking si permite instalarea automata a conductelor la mare adancime fara sapatura deschisa si fara folosirea de personal în interiorul tunelului. Excavarea propriu – zisa se realizeaza de catre un scut mecanizat si presurizat care este împins împreuna cu tubul care urmeaza sa fie instalat. Lucrarile constau în executarea puturilor de împingere, executate cu piloni secanti cu diametrul de 1 m si realizarea tunelelor prin sistemul de microtunele si al utilajelor „Scut Automat Telecomandat”. Procedeul permite colectarea apei subterane colectate din stratul freatic din zona lucrarilor si reciclarea acestora, precum si reciclarea pamantului forat.
In putul de lansare din zona strandului Tudor Vladimirescu a început executia tunelului propriu – zis (foraj orizontal).
Se va lucra 24 de ore din 24, pana la terminarea executiei primului tronson de aproximativ 300 metri, de la putul 1 pana la Bazinul de Retentie situat în Tg. din Vale.
In ianuarie 2010 dupa finalizarea primului tronson utilajele pentru foraj se vor lansa din nou în putul 1 si va începe executia celui de-al doilea tronson.
Viteza minima de înaintare este de 10 m3/zi cu program de lucru 24 din 24 de ore.
Intregul tunel cu diametrul interior de 2,5 m si diametrul exterior de 3 m va avea în final lungimea de 1500m si va asigura un debit de transport maxim de 10 m3 /s.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90