New Profesional Consult 930 x 122

acțiuni

Mâine este termenul limită pentru schimbarea acţiunilor la purtător în acţiuni nominative

Acţiunile la purtător pot fi convertite în acţiuni nominative până mâine, în condiţiile în care, în data de 21 ianuarie expiră termenul până la care deţinătorii acestui tip de acţiuni trebuie să le depună la societăţile emitente, pentru ca acestea să le covertească.

Citiți și: Obligație importantă pentru toate firmele!

Emiterea acţiunilor la purtător precum şi efectuarea de operaţiuni cu astfel de titluri a fost interzisă în data de 21 iulie 2019, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, iar societăţile au avut la dispoziţie optsprezece luni pentru ca acţiunile la purtător emise anterior intrării în vigoare a legii să fie convertite în acţiuni nominative.

Acţiunile nedepuse la societăţile respective în vederea convertirii până la data de 21 ianuarie vor fi anulate, iar capitalul social va fi redus în mod corespunzător. De asemenea, neîndeplinirea până la expirarea termenului de optsprezece luni a obligaţiei de conversie a acţiunilor dă dreptul oricărei persoane interesate, precum şi Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, să solicite tribunalului dizolvarea societăţii respective, conform prevederilor legii intrate în vigoare acum un an şi jumătate.

Citiți și: Argeș. Probleme majore pentru sute de firme!

Legea nr. 129/2019 transpune în legislaţia ţării noastre cea de-a patra directivă europeană privind combaterea spălării banilor.

gic.ro

Comentarii

570 X 90 POSADA 3