930 x122 grota rece

apia

euro-bani-publimedia-shutterstock

MINISTERUL AGRICULTURII: FERMIERII VOR AVEA TOȚI BANII NECESARI ÎNAINTEA LUCRĂRILOR DE PRIMĂVARĂ

De la începutul anului și până acum Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a autorizat și a făcut plăți către fermieri în valoare totală de 3,3 miliarde de lei (752 de milioane de euro). Sumele autorizate şi plătite au avut ca destinație majoră plățile aferente campaniei 2013.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

Astfel, pentru Fondul European de Garantare în Agricultură (plăți aferente campaniei SAPS 2013) au fost plătiți 2,45 de miliarde de lei către 905.000 de beneficiari, din totalul de peste un milion de solicitări. Pentru Axa II a Programului Național de Dezvoltare Rurală s-au făcut plăți de 73,4 milioane de lei, iar pentru Plățile Naționale Directe Complementare 1 și 6 – de peste 458 de milioane de lei, care au ajuns la 370.000 de fermieri.

Totodată, pentru plățile aferente măsurilor de piață beneficiarii programelor de reconversie în sectorul viti-vinicol, fructe și lapte în școli sau grupurile de producători au primit 15,1 milioane de lei. Programele de promovare a produselor agricole, inclusiv pentru vinuri și restituiri la export, au beneficiat în cursul acestei luni de aproximativ 1 milion de lei. Trebuie menționat că pentru ajutoarele din programul „Persoanele cele mai Defavorizate din România 2013” au fost virați peste 7,5 milioane de lei. În ceea ce privește ajutoarele de stat, APIA a plătit pentru PNDC în sectorul zootehnic 345 de milioane de euro către 58.000 de beneficiari, iar pentru primele de asigurare în agricultură – 1,8 milioane de lei.

Citiți și: Argeș. Protest! Angajații au ieșit în stradă

”APIA va continua să plătească către beneficiari toate sumele solicitate în cel mai scurt timp. Am promis acest lucru și ne vom ține de cuvânt. Vrem ca fermierii să dispună de toate sumele necesare înainte de a începe lucrările de primăvară. Sper să fie un început pentru ca performanța în agricultură să devină o stare permanentă”, declară George Octavian Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90