SMART KIDS 930X122

alimente

MINISTRUL AGRICULTURII: SCĂDEREA TVA RELANSEAZĂ CONSUMUL

Ministrul Agriculturii, piteșteanul Daniel Constantin, spune că reprezentanţii marilor magazine, ai producătorilor şi procesatorilor l-au anunțat că lansarea, acum câteva zile, a promoţiilor cu ocazia scăderii astăzi de la 24% la 9% a TVA la alimente a condus la creșterea vânzărilor cu până la 35%.

Citiți și: Produs alimentar, retras din magazinele Kaufland!

„Mă bucur să văd că, deja de patru-cinci zile, există o concurenţă în piaţă. Sunt afişate două preţuri: preţul vechi cu TVA de 24% şi preţul nou cu TVA de 9%.

Eu am vorbit şi cu marile magazine şi cu integratori români, producători, procesatori şi cu magazine de desfacere şi mi-au confirmat faptul că de la lansarea acestor promoţii, de acum patru-cinci zile, vânzările au crescut în prima zi cu 20% și în a doua zi cu 35%.

Citiți și: Bani de alimente de la stat pentru mii de argeșeni!

Cred că ăsta este obiectivul! Dacă reuşim să relansăm consumul, agricultura va avea de câştigat, nu mai spun de consumatori, care cu siguranţă vor avea de câştigat prin reducerea preţului cu 12, 1%, aşa cum rezultă matematic din această scădere a TVA.”, declară Daniel Constantin, citat de Mediafax.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3