930 x122 grota rece

auto

rable

MIRCEA DRĂGHICI: „PROGRAMUL RABLA, O VESTE BUNĂ PENTRU INDUSTRIA AUTO ȘI JUDEȚUL ARGEȘ”

Ieri s-a dat startul programului Rabla 2014. Sunt alocate 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice şi 3.000 pentru companii şi instituţii publice. Bugetul total alocat se ridică la 140 de milioane de lei, iar valoarea fiecărui tichet este de 6.500 de lei.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Chestorul Camerei Deputaţilor, social-democratul Mircea Drăghici, consideră că vestea este una cât se poate de bună pentru cei doi producători autohtoni de autoturisme, Dacia şi Ford: “În calitate de consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme de transport şi industrie auto, doresc să le transmit mai ales celor doi producători români Dacia și Ford mesajul că Guvernul este alături de industria auto, unul dintre pilonii cei mai importanți ai performanței economice deosebite înregistrate de România. Reluarea programului Rabla reprezintă doar una dintre măsuri. Anul acesta va fi semnat contractul pentru lucrările la autostrada Pitești-Slatina-Craiova, una dintre promisiunile făcute de statul român companiei Ford încă de când a venit în România, dar care nu a fost îndeplinită până acum de niciun guvern. În 2015 urmează să înceapă lucrările și la autostrada Pitești-Sibiu, o rută foarte importantă pentru uzina Dacia, pe care am susținut-o intens, în acord cu solicitările venite din partea conducerii și muncitorilor companiei Dacia-Renault.”

Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici face precizări în legătură cu programul Rabla 2014: „Principala noutate este aceea că, pentru a reduce cazurile de speculă cu vouchere, Ministerul Mediului a decis ca acestea să fie emise doar în format electronic. Distribuirea tichetelor din programul Rabla 2014 nu se va mai face ca în anii trecuți, pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare judeţ, ci în funcţie de cerere. Tichetele electronice vor fi extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto, pe măsură ce se înscriu solicitanţii. Persoanele fizice care vor să achiziţioneze un autovehicul nou prin programul Rabla pot merge la dealerii auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la centrele REMAT admise de Administraţia Fondului pentru Mediu. O persoană fizică interesată să cumpere o maşină nouă prin programul Rabla 2014 trebuie să meargă la dealerul auto pentru a se înscrie în sistemul naţional. În termen de cinci zile lucrătoare AFM urmează să valideze datele înscrise de solicitant, iar în decurs de 30 de zile acesta trebuie să-şi radieze maşina veche din circulaţie şi să semneze un contract de vânzare-cumpărare cu dealerul de la care achiziţionează un autovehicul nou. Dacă aceste condiţii nu se întrunesc tichetul valoric se întoarce în baza naţională, iar solicitantul pierde dreptul de a mai cumpăra o maşină nouă pe baza acelui document.”

Citiți și: Argeș. Un BMW a luat foc!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3