EcoMoto 930×122

china

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

Mircea Drăghici: „România, pe harta principalelor investiţii chineze”

Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor, salută semnarea memorandumurilor şi a acordurilor între România şi China, precum şi organizarea în Bucureşti a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est. În opinia deputatului PSD, forumul reprezintă un real succes pentru România şi va plasa ţara noastră pe harta principalelor investiţii pe care le face China.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

„Organizarea Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est, care a reunit mai mulţi premieri şi peste 1.500 de oameni de afaceri, este de o importanţă majoră şi dă semnalul că România poate fi cu adevărat o punte între China şi Europa de Vest, prin regiunea din care facem parte. Este semnificativ că ţara noastră a ieşit din izolarea în care a fost aruncată de guvernele PDL şi încearcă să treacă, prin efortul constant al Guvernului României, de la stadiul cooperării politice la nivelul economic în relaţiile cu SUA şi China, cele două mari superputeri mondiale, la fel cum au făcut toate celelalte state UE.

Nimic din înţelegerile de ieri şi alaltăieri nu afectează parcursul european al României, nu facem decât să învăţăm de la ţările dezvoltate ale Europei. Pentru România este deja un eveniment istoric faptul că pentru prima dată în ultimele două decenii am primit vizita unui premier al Chinei, vizită care a venit la doar câteva luni după ce Victor Ponta a devenit primul prim-ministru primit la la instalarea sa de preşedintele Xi Jinping.

Citiți și: România, cea mai bună din lume la minifotbal! Tricolorii, campioni mondiali!

Acordurile semnate între statul român şi cel chinez, precum şi între companiile româneşti şi chinezeşti pot aduce investiţii de 8,5 miliarde de euro în România, mai ales în domenii precum energie, IT, infrastructură şi agricultură. Sigur, nu înseamnă că aceşti bani au şi intrat în economia românească, dar este un început şi, după ce vor fi armonizate operaţiunile dintre cele două ţări, cu respectarea cadrului Uniunii Europene, ne putem aştepta ca cel puţin o parte din această sumă să fie investită. Determinarea şi semnalele date de premierul Victor Ponta şi de omologul său, dl. Li Keqiang, în cadrul forumului, precum şi în discursul din Parlament, la care am asistat, au fost clare în acest sens”, afirmă Mircea Drăghici.

Deputatul PSD de Argeş subliniază şi efectele pe care aceste memorandumuri şi înţelegeri le pot avea în judeţul pe care îl reprezintă în Parlament: „Pentru început salut că un puternic consorţiu chinez a semnat scrisoarea de intenţie la Ministerul Economiei pentru privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea. În acelaşi timp, vreau să transmit şi faptul că în lucrările pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă pentru care partenerii chinezi s-au arătat foarte interesaţi ar urma să fie implicată şi Regia Autonomă pentru Tehnologii pentru Energia Nucleară de la Mioveni (fosta SCN Mioveni). Vorbim, aşadar, despre beneficii importante şi pentru judeţul Argeş în urma noilor legături create”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • vasilescu pop spune:

    Unde ? La subsol, prin portul Constanta ?
    Daca vom avea automobile TATA, renault ce va face ?

    Pax vobiscum ! ca de dobitoci e plin.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90