NOR CURIER 930X122

autostrada

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

MIRCEA DRĂGHICI: „SPERĂM CA AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU SĂ FIE ÎNCEPUTĂ ÎN 2017”

Parlamentarul PSD de Argeș Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor, asigură conducerea şi salariaţii de la Automobile Dacia că Guvernul „a făcut şi va continua să facă tot ceea ce este legal şi financiar posibil pentru a sprijini activitatea uzinei”.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

Deputatul speră ca în anul 2017 să înceapă și construirea autostrăzii Pitești-Sibiu, importantă pentru Dacia și subiect principal al marșului și mitingului pe care sindicatul de la uzină le organizează astăzi în Mioveni.

“Înţeleg interesele şi chiar îngrijorările muncitorilor de la Dacia cu privire la autostrada Piteşti-Sibiu. Am sesizat în ultima perioadă că există nemulţumiri ale sindicaliştilor din judeţul pe care îl reprezint în Parlament referitor la modul în care oamenii politici din Argeş cu o influenţă importantă la Bucureşti au ales să reprezinte interesele judeţului la cel mai înalt nivel. (…)

Citiți și: Alertă la Dacia!

În privinţa susţinerii proiectului autostrăzii Piteşti-Sibiu, în calitate de consilier onorific al premierului Victor Ponta pe probleme ce ţin de industria auto, pe 7 octombrie 2014 am participat la prima şedinţă publică pentru prezentarea Master Planului General de Transport-domeniul rutier, desfăşurată la Ministerul Transporturilor. În alocuţiunea susţinută am supus atenţiei reprezentanţilor ministerului trei probleme esenţiale pentru Argeş: construirea prioritară a autostrăzii Piteşti-Sibiu, chiar dacă în două etape (pentru că atunci se intrase într-un impas şi era nevoie de o alternativă), cu argumentul existenţei unui trafic comercial intens generat de prezenţa celui mai mare exportator al României în Mioveni, compania Dacia-Renault; deschiderea Transfăgărăşanului pe tot parcursul anului şi modernizarea drumului Piteşti-Curtea de Argeş (…).

Între timp, pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost desemnat un câştigător pentru refacerea studiului de fezabilitate şi, în ciuda contestaţiilor depuse, Guvernul şi Ministerul Transporturilor vor face toate demersurile pentru începerea lucrărilor la autostradă în cel mai scurt timp, sperăm în 2017. Coridorul IV rămâne o prioritate nu doar a UE, ci şi a României. În plus, ca locuitor al municipiului Curtea de Argeş, îmi doresc şi personal construirea acestei autostrăzi.”, spune deputatul Mircea Drăghici.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90