SMART KIDS 930X122

394

NOU! ARGEȘ: DECLARAȚIE LA ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș informează că Declarația 394 se va completa integral începând de la 1 octombrie 2016 pentru toate operațiunile efectuate pe teritoriul național.

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

Pentru perioada 1 iulie-30 septembrie 2016 se vor declara doar operațiunile derulate cu persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA (cartușul C), prorogându-se termenul de declarare pentru celelalte operațiuni din Declarație, începând cu cele aferente lunii octombrie 2016.

Potrivit sursei citate, aceste modificări au survenit în urma dialogului permanent dintre Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și mediul de afaceri.

Citiți și: O firmă a dat un „tun” de peste un milion de euro! Anchetatorii au intrat pe fir

Amintim că la sfârșitul lunii mai 2016, pe site-ul ANAF a fost publicat formularul electronic al noii Declaraţii informative 394, acesta fiind disponibil contribuabililor în vederea testării.

“Pe perioada testării au fost semnalate din partea mai multor contribuabili/asociații profesionale aspecte referitoare la modalitatea de completare și declarare a datelor din formularul 394, solicitându-se introducerea cotei de TVA de 19% (pentru corecții, regularizări din perioadele anterioare), eliminarea evidențierii în mod distinct a livrărilor/achizițiilor de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC și laptopuri dacă valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise  într-o factură este mai mică de 22.500 de lei, ca urmare a costurilor suplimentare generate la nivelul contribuabililor.”, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

De asemenea, tot în sprijinul mediului de afaceri, în vederea simplificării Declarației 394, au fost făcute alte două modificări: eliminarea cerinței de a completa operațiunile cu regim special de către persoanele impozabile care aplică sistemul de TVA la încasare și, respectiv, eliminarea cerinței de a completa TVA aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii pentru care se aplică taxarea inversă și menținerea acesteia numai în cazul achizițiilor.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90