New Profesional Consult 930 x 122

mall

NOU MALL ÎN PITEȘTI. DOCUMENTUL CARE POATE ARUNCA ÎN AER TOTUL

Nou mall în Pitești. Documentul care poate arunca în aer totul. Într-o petiție înaintată Primăriei Pitești și Agenției pentru Protecția Mediului, familii din zona Lânăriei reclamă că proiectului viitorului mall din cartierul Tudor Vladimirescu i-ar lipsi mai multe documente. De la studiul geotehnic, studiu care să arate dacă solul suportă construcția, până la studiul cu privire la trafic și poluarea fonică.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

Informația este furnizată de Frames Media Netwotk (societate din Ilfov de relații publice, consultanță în comunicare şi web design), care tratează în cheie critică de o bună bucată de vreme subiectul construirii mall-ului.

Potrivit sursei citate, în petiție s-ar reclama că inițiatorii investiției nu ar fi prezentat niciun studiu referitor la poluarea fonică a locuitorilor de pe strada Dragoș Vodă, având în vedere că viitoarea pasarelă auto care va asigura accesul la mall va fi ridicată la numai 5 metri de casele din zonă.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

În plus, n-ar exista un studiu de trafic și noxe, având în vedere că mall-ul ar putea atrage un flux de cel puțin 10.000 de mașini pe zi, inclusiv TIR-uri de marfă, și nici un studiu de însorire, care să arate dacă nu cumva casele oamenilor vor rămâne fără lumină naturală, în umbra blocurilor care vor fi construite aici și a pasarelei.

Locuitorii ar mai reclama în documentul trimis Primăriei și autorității de mediu lipsa de la dosar a avizelor de securitate la incendiu și a avizului de circulație rutieră și pietonală și absența unor date concrete cu privire la investiție, de la numărul locurilor de parcare (ținând cont că străzile din zonă și așa abia fac față traficului din prezent), până la dimensiunile spațiilor verzi asigurate de dezvoltator, conform sursei citate.

Amintim că pe 10 septembrie 2018 la Primăria Pitești a avut loc o dezbatere publică pe tema oportunității construirii viitorului nou mall și, în cadrul aceluiași proiect, a unor blocuri de locuințe în zona Lânăriei (AICI, imagini și subiectul pe larg).

Despre temerile și controversele provocate de proiectul viitorului nou mall puteți (re)citi pe larg AICI şi AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90