930 x122 grota rece

castig salarial

OFICIAL: ANUNȚ PENTRU TOȚI SALARIAȚII DIN ARGEȘ

Date despre câștigurile salariale ale argeșenilor în octombrie 2017 au fost comunicate în urmă cu puțin timp de statisticieni. Octombrie este cea mai recentă lună în privința căreia există aceste informații centralizate oficial.

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Direcția Județeană de Statistică anunță că în octombrie anul acesta câștigul salarial mediu brut a fost în Argeș de 3.060 de lei, iar netul, de 2.194 de lei.

Câștigurile salariale medii au crescut. În valoare brută, câștigul salarial a fost mai mare cu 1,3% (+39 de lei) față de septembrie 2017 și cu 14,1% față de octombrie anul trecut. În valoare netă, a fost mai mare cu 1,5% (+32 de lei) față de septembrie anul acesta și cu 13,6% (+262 de lei) față de octombrie anul trecut.

Citiți și: Argeș. Domnule primar, e bine cu 2500 € pe lună, în timp ce oamenii câștigă 2000 de lei?

Creșterea câștigului salarial mediu net față de luna precedentă s-a datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale sau pentru performanțe deosebite), de drepturi în natură și ajutoare bănești și de sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou), dar și realizărilor de producții ori încasărilor mai mari (în funcție de contracte)

În continuare, însă, câștigurile salariale medii ale argeșenilor s-au situat sub media națională, fiind mai mici cu circa 8%. Brut, câștigul salarial mediu din Argeș a fost mai mic cu 267 de lei decât media pe țară, iar net, cu 198 de lei.

Pe ramuri economice, câștigul salarial mediu net în județul Argeș în luna octombrie 2017 a fost următorul: industrie și construcții 2.303 lei, servicii 2.066 de lei și agricultură 1.751 de lei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3