NOR CURIER 930X122

    11212

    Până la 1 iulie, firmele mai au timp să-și depună formularele 112 în format scris

    Până la data de 1 iulie 2011, formularul 112 „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” se poate depune la organul fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finanţelor Publice, în format hârtie, semnat şi ştampilat, conform legii, însoţit de declaraţia în format electronic, pe suport electronic.

    După această dată, depunerea declaraţiei şi a anexelor nr.1.1. Anexa angajator şi nr.1.2 Anexa asigurat se face numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul portalului e-Romania.

     

    Astfel, contribuabilii care, până la această dată nu sunt încă posesori ai unui certificat calificat, să ia toate măsurile care se impun astfel încât să se încadreze în termenul legal, respectiv:

    → obţinerea certificatului calificat de la unul din furnizorii acreditaţi în condiţiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică (CertSign – www.certsign.ro, DIGISIGN – www.digisign.ro, Trans Sped – www.transsped.ro)

    → înregistrarea titularului certificatului calificat pe portalul ANAF

    → prezentarea la orice unitate fiscală a :

    * formularului 150 „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat”

    * documentului de identitate al titularului certificatului calificat, în original şi în copie

    * documentului în original şi copie, care atestă calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului

    * documentului de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil. Acest document se depune în situaţia în care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat.

    Titularul unui certificat calificat poate fi desemnat/împuternicit pentru semnarea declaraţiilor fiscale de către mai mulţi contribuabili.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3