NOR CURIER 930X122

august

PIAȚĂ MAI IEFTINĂ: PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA! ÎN JOS!

Dacă există un capitol la care România stă foarte bine în ultima vreme, acela este inflația. Prețurile, în medie, bat pasul pe loc, ba chiar au scăzut în unele cazuri.

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

În urmă cu puțin timp Institutul Național de Statistică a anunțat că în luna august, comparativ cu iulie, prețurile de consum au fost mai mici cu 0, 3%. Procentul respectiv este rezultatul reducerii cu 0, 9% a prețurilor la alimente și cu 0, 1% la mărfurile nealimentare și a creșterii cu doar 0, 2% a tarifelor la servicii. Potrivit INS, în august, față de iulie, cel mai mult s-au ieftinit fructele proaspete, cu aproape 15%! Ieftiniri consistente s-au înregistrat și la categoria legume și conserve din legume, de peste 10%. Și prețurile la cartofi au scăzut semnificativ, cu mai bine de 9%. Zahărul s-a ieftinit și el, dar numai cu 2%.

Au fost și scumpiri, cele mai importante fiind la citrice și alte fructe meridionale (peste 12%). Prețurile la ouă au crescut, la rândul lor, însă cu doar 1, 75%.

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3