New Profesional Consult 930 x 122

castig salarial

PRIME, TICHETE DE MASĂ, TICHETE CADOU. CÂȘTIG SALARIAL MAJORAT

Prime, tichete de masă, tichete cadou. Câștig salarial majorat. Direcția Județeană de Statistică Argeș a comunicat astăzi câștigurile salariale medii din România din decembrie 2018.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Potrivit sursei citate, în ultima lună a anului trecut câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.938 de lei, iar câştigul salarial mediu nominal net, de 2.957 de lei.

Cel mai mare câștig salarial net (6.888 de lei) a fost în activităţile de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), iar cel mai mic, în hoteluri şi restaurante (1.657 de lei).

Citiți și: Crește valoarea tichetului de masă!

Netul a crescut cu 5,9% (+165 de lei) față de noiembrie 2018 și cu 12,5% față de decembrie 2017.

În decembrie 2018, în majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în noiembrie 2018 ca urmare a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru sărbătorile de iarnă, pentru performanţe deosebite sau al 13-lea salariu), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou).

De asemenea, creşterile s-au datorat realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte) şi disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mici din unele activităţi economice.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90