Donaris 930 x 122

guvern

Vestea zilei despre tichetele de masă! Angajații, în extaz

Vestea zilei despre tichetele de masă! Angajații, în extaz

Citiți și: În sfârșit! Vestea care schimbă soarta noului stadion „Nicolae Dobrin”

Guvernul României se pregătește să adopte o ordonanță de urgență.

Tichetele de masă și bonusurile extra-salariale vor fi exceptate de la plafonul de 4.000 de lei stabilit anterior.

Citiți și: Valoarea acestor tichete, mai mare de 4 ori!

Asta spun, potrivit româniatv.net, surse guvernamentale.

Această măsură este menită să sprijine puterea de cumpărare a angajaților și să stimuleze economia prin măsuri favorabile salariaților.

Decizia de a excepta tichetele de masă și bonusurile extra-salariale de la plafonul de 4.000 de lei vine în contextul unei nevoi acute de a susține puterea de cumpărare a angajaților.

În ultimii ani, inflația și creșterea costurilor de trai au erodat semnificativ veniturile disponibile ale românilor.

Prin această măsură, Guvernul dorește să ofere angajatorilor flexibilitatea de a recompensa suplimentar angajații, fără a fi limitați de reglementările financiare stricte.

Ordonanța urmează să fie discutată și aprobată în viitoarea ședință de guvern.

Vestea zilei despre tichetele de masă! Angajații, în extaz

Sursele guvernamentale citate de româniatv sugerează că există un consens larg în cadrul Executivului privind necesitatea acestei măsuri.

Asta indică o probabilitate mare ca ordonanța să fie adoptată fără întârzieri semnificative.

„Începând cu veniturile din salarii şi asimilate salariilor aferente lunii iulie 2024, în venitul brut astfel cum este definit la art. 76 alin. (1) – (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, care se ia în calcul la stabilirea plafonului lunar de 4.000 lei inclusiv, prevăzut la art. LXXIII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, nu se include contravaloarea tichetelor de masă, respectiv indemnizația de hrană, după caz, acordate potrivit legii, pentru perioada iulie-decembrie 2024” – se arată în proiectul de OUG, potrivit sursei citate.

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3