NOR CURIER 930X122

    vidanjare-canalizare

    Proprietarii de utilaje de vidanjare sunt chemati la Apa Canal

    S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. Piteşti, în calitate de Operator Regional pentru prestarea serviciilor de apă şi de canalizare, aduce la cunoştinţă publică următoarele.

    – desfăşoară Contract de delegare a serviciilor precizate cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Argeş (ADIA), având în exploatare aceste servicii în localităţile Piteşti, Topoloveni, Costeşti, Ştefăneşti, Mărăcineni, Bascov, Albota, Bradu, Căteasca, Ţiţeşti, Lunca Corbului, Teiu, Ungheni, Buzoieşti, Moşoaia, Stolnici;

    – are aprobat Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale ADIA.

    NOTĂ: Ambele documente conţin procedura de lucru privind colectarea şi epurarea apelor uzate menajere şi industriale, altele decât cele deversate direct în reţelele publice de canalizare, respectiv activitatea de vidanjare, dar şi modalitatea de aplicare a principiului „Poluatorul plăteşte” impus de legislaţia naţională.

    – a întreprins acţiuni pentru identificarea deversărilor necontrolate de apă uzată în reţelele de canalizare din municipiul Piteşti şi zonele limitrofe;

    – desfăşoară contracte de servicii cu două societăţi comerciale având ca obiect preluarea apelor uzate pentru epurare, pe care acestea le vidanjează de la persoane fizice şi juridice, care nu deversează direct în reţelele publice de canalizare; acestea sunt S.C. ANDREMAR INSTAL CONSTRUCT S.R.L. (autovidanje nr. B-04-XBV şi nr. B-04-XCE) şi S.C. EURO PARTENER LOCAL S.R.L. (autovidanja nr. B-88-NTO).

    – a identificat utilaje de vidanjare, care deversează necontrolat în diverse puncte relativ „ascunse”, mai puţin vizibile (curtea fostelor fabrici Argeşeana şi Textila, canalul stradal de lângă cimitirul Bascov-Rotăreşti, canal stradal lângă Stadionul Bascov, Staţia de repompare apă uzată Bascov, canalele stradale din zona blocuri Mărăcineni, canale stradale Ştefăneşti), astfel: B-68-XXJ, B-63-JPP, B-90-VKC, AG-08-THT, B-77-JMR şi AG-29-SCS.

    – a formulat sesizare către Agenţia Regională de Protecţia Mediului Argeş pentru verificarea de către aceasta, în calitate de autoritate de stat cu competenţă în domeniul protecţiei mediului, a deţinerii de către proprietarii utilajelor de vidanjare a avizelor corespunzătoare pentru prestarea unor astfel de servicii din punct de vedere al protecţiei mediului.

    În consecinţă, invităm pe toţi proprietarii unor astfel de utilaje să se prezinte la sediul societăţii situat în b-dul I.C. Brătianu, nr.24 A, pentru a solicita încheierea de contracte de servicii în vederea epurării apelor vidanjate şi deversarea lor controlată la Staţia de Epurare Piteşti.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3