Donaris 930 x 122

curent

Racordarea la rețeaua de gaze și energie electrică – gratuită până la poartă!

Racordarea la gaze și curent – gratuită până la poartă!

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Racordarea la rețeaua de gaze și de energie electrică este gratuită până la limita proprietății, a anunțat Ministerul Energiei.

Măsurile sunt prevăzute în Legea nr. 214/2020 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 128/2020, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 26 octombrie 2020.

Citiți și: Oficial. Acești piteșteni rămân fără curent electric!

Printr-un ordin al ANRE – Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, s-a instituit și un termen de 90 de zile pentru racordarea la rețeaua de gaze.

Ministerul Energiei a anunțat că populaţia nu mai este obligată să suporte cheltuiala pentru racordurile la reţelele de gaze naturale şi energie electrică de la reţea până la limita de proprietate, obligaţia în acest sens fiind valabilă doar pentru racordul de la limita de proprietate.

„Racordul e gratuit pentru om, dar se recuperează, se socializează în tariful de distribuţie pentru că toate investiţiile care se fac în reţea se regăsesc în acel tarif de distribuţie”, a explicat Ministerul.

Acesta a adăugat că ANRE poate aplica amenzi raportate la cifra de afaceri acelor distribuitori care nu realizează racordurile şi extinderile de reţea în termenul de 90 de zile prevăzut de lege.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90