Donaris 930 x 122

alimente

RISIPA DE ALIMENTE ȘI FERMELE DE FAMILIE, SUBIECTE DE DEZBATERE LA PALATUL PARLAMENTULUI

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, vicepremierul Daniel Constantin, a participat astăzi la deschiderea celei de a 38-a sesiuni de lucru a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO, eveniment care are loc la Palatul Parlamentului din București în perioada 1-4 aprilie. Sesiunea precede Conferinţa Regională FAO pentru Europa şi Asia Centrală.

Citiți și: Pitești. Lumea le primește GRATUIT în piețe!

În cuvântul său de deschidere ministrul Agriculturii a subliniat importanţa desfăşurării evenimentului în Bucureşti şi în special faptul că România profită de această oportunitate pentru a se implica în găsirea de soluţii la problemele pe care le are agricultura la nivel global. „Principalul subiect pe agenda reuniunii Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO este crearea de lanţuri alimentare complete cu valoare adăugată pentru Europa şi Asia Centrală: cooperative şi alte forme alternative de organizare. Din păcate, fermierii încă nu sunt suficient de competitivi în lanţul alimentar. Scopul acestei dezbateri este de a găsi soluţii pentru o mai bună reprezentare a fermierilor în cadrul lanţului alimentar, asigurându-le o poziţie de negociere cât mai favorabilă. În prezent agricultura la scară mică ar trebui să aibă un rol principal în asigurarea securităţii alimentare.”, a spus Daniel Constantin.

Cei care au prezidat conferinţa alături de Constantin sunt Vladimir Olegovich Rakhmanin (reprezentantul regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală), Raimund Jehle (secretar al Conferinţei Regionale FAO pentru Europa şi Asia Centrală) şi Balázs Hamar (din partea Reprezentanţei Permanente a Ungariei la FAO).

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Pe parcursul celor 4 zile principalele teme de discuţie ale sesiunii vor face referire la problema risipei de alimente și a deşeurilor alimentare, precum şi la potențialul pe care fermele de familie îl au în asigurarea securității alimentare la nivel global. (Sursă și foto: madr.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3