Donaris 930 x 122

lia olguța vasilescu

SALARIUL MINIM VA CREȘTE

Salariul minim va crește. Salariul minim brut pe economie va crește pe 1 ianuarie 2019. Potrivit ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, creșterea va fi de la 1.900 la 2.050 de lei.

Citiți și: Cresc prețurile! Produsul care se scumpește de la 1 aprilie

„Lucrăm la o Hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie 2019 şi va fi 2.050 de lei.

Deja am discutat despre asta săptămâna trecută când ne-am întâlnit cu patronatele şi sindicatele. Ne-au spus că ar vrea să ştie că va fi un mecanism foarte clar, ca să ştie la ce să se aştepte.

Citiți și: Salariu minim adecvat în România. Trai decent pentru orice cetățean

Le-am spus că, din punctul nostru de vedere, programul nostru de guvernare este foarte clar, îl aplicăm ad litteram şi ar fi trebuit să ştie că din ianuarie va fi din nou o majorare a salariului minim.”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Amintim că, de la 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 1.900 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90