930 x122 grota rece

majorare

Pensie mai mare de la 1 ianuarie!

Pensie mai mare de la 1 ianuarie!

Citiți și: Cresc prețurile! Produsul care se scumpește de la 1 aprilie

Valoarea pensiei minime va crește, de la începutul anului viitor.

Aceasta se va majora cu peste 150 de lei.

Citiți și: Acești români vor primi 2.100 de lei în plus la pensie!

Și va ajunge la aproape 1.300 de lei, potrivit ordonanței care, pe final de an, a venit cu mai multe măsuri fiscal-bugetare.

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este de 1.281 de lei.

Potrivit OUG 168/2022, în 2023, valoarea pensiei minime este de 1.125 de lei.

Pensia minimă se determină ca diferență între valoarea stabilită pentru anul respectiv (în 2024, 1.281 de lei) și nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată.

După cum este prevăzut în OUG 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, de pensia minimă pot beneficia pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei (cuvenit sau aflat în plată) se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.

Pensie mai mare de la 1 ianuarie!

Ce se întâmplă cu cei care beneficiază de pensie de urmaș

În cazul pensionarilor care beneficiază de pensie de urmaș, indemnizația socială pentru pensionari, calculată ca mai sus, se acordă fiecărui urmaș în parte.

Odată cu majorarea pensiei minime, respectiv de la 1 ianuarie 2024, se vor aplica mai multe alte măsuri ce vizează persoanele fizice.

De pildă, valoarea punctului de pensie se majorează cu aproape 14%.

Detalii, AICI .

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90