930×122 CAPRA 5

majorare

Bonuri de masă de 40 de lei. De când

Valoarea bonurilor de masă ar putea crește la 35 sau chiar 40 de lei de la 1 iulie.

Citiți și: Cresc prețurile! Produsul care se scumpește de la 1 aprilie

Propunerea a fost prezentată la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc luni, 24 aprilie, și la care au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, alături de reprezentanți ai Guvernului și ai Confederațiilor sindicale și patronale.

În prezent, valoarea bonurilor de masă este de 30 de lei.

Citiți și: Pensie mai mare de la 1 ianuarie!

În privința modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanțelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei.

Ambele propuneri urmează a fi analizate în forurile statutare ale  organizațiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie a.c.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Reamintim că, ultima majorare a tichetelor de masă s-a făcut în luna iulie a anului trecut.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

12 comentarii

  • Laura Neagu spune:

    Nu toti primesc bonuri de masă de 30 lei, valoarea este de 20 lei

  • Maria secaru spune:

    Eu primesc bonuri în valoare de 15 lei.Initial, la angajare s au promis bonuri de 20 lei, și s au dat asa 4-5 luni. Apoi când s au mărit salariile de la 1 ianuarie 2023, ATENTIE!
    Ni s a luat din bonuri.In loc de 20/ bon, ni se da bon de 15 lei..

  • Luca Alexandru spune:

    Nu toți primesc bonuri de masa. Eu spre exemplu nu primesc de la firma la care lucrez. Fiecare firma care își permite și vrea le ofera.

  • Marian spune:

    Si norma de hrană a profesorilor, cand? Ca de 5 ani a rămas la aceeași sumă de 347 pe lună… Pentru noi nu s a scumpit mancarea? Sau noi suntem mai prosti de 5 ani încoace? Dupa ce ca avem o mizerie de salarii, nu ni se mărește nici norma de hrana o data cu bonurile de masa a celor care le încasează lunar…👎👎👎👎👎😘😘😘😘

  • Stancu Ana spune:

    Dacă patronul nu este obligat nu va marii valoarea bonurilor.

  • Zaharia Dănuț spune:

    La alții este și mai mic.

  • Mihai spune:

    E vorba de valoarea maximă permisă de lege. Altfel, unele firme căpușe și-ar pune valoarea bonurilor de 1000 de lei și ar fenta unele obligații financiare către stat .

  • Georgeta spune:

    Și la stat sunt 15 valoarea bonului de masă nu numai la patron.

  • Bocancea Maria Violeta spune:

    Legea trebuie făcută în așa fel încât patronii să fie OBLIGAȚI să dea bonuri de 40 de lei. Eu am bonuri de 15 lei. Cumpăr un litru de ulei și un kg de zahăr de un bon. Nu-i corect ca unul să primească de 30 și altul de 15. Toți mâncăm la fel.

  • Ana Constantin spune:

    De exemplu eu lucrez in domeniu medical la un spital privat si valoarea bonului de masa este de 10 lei .Cred ca guvernul ar trebui sa se gândească sa ridice suma si la tichetele cu valoarea cea mai mica adica cele de 10 lei sa fie majorate macar la 20 de lei..

  • Ecaterina Grigor spune:

    Guvernul ar trebui să oblige toate patronatele să dea bonuri de masă de minim 30 lei.

  • Georgeta Cocoana spune:

    Noi avem bonuri im valoare de 10 lei. Oare legea nu este făcută pentru toți la fel? Și bugetari și privați? Oare nu mâncăm toți la fel? Dar asta este România !😪

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3