930×122 CAPRA 5

dacia

duster_dacia1111

SCENARIU DE GROAZĂ! ECONOMIA ARGEŞULUI, FĂRĂ DACIA!

Judeţul Argeş a devenit aproape monoindustrial, ramuri importante ale industriei din acesta dispărând sau fiind în impas.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

Practic, economia judeţului se învârteşte acum în jurul Uzinei Dacia de la Mioveni. Pe lângă cele peste 13.000 de locuri de muncă furnizate în mod direct, Uzina generază în întreaga ţară alte circa 200.000, pe orizontală şi verticală.

Din Argeş au dispărut fabricile de textile mari, de bere, de cauciuc, de porţelan, iar industria mobilei şi mai ales cea petrochimică sunt în dificultate, platforma Arpechim fiind, practic, închisă în aşteptarea unei privatizări care nu mai vine.

Citiți și: Alertă la Dacia!

Dacia este responsabilă direct pentru circa 3% din PIB-ul României şi pentru aproximativ 8% din exporturi. O eventuală închidere a uzinei auto ar schimba semnificativ indicatorii economici ai judeţului – PIB-ul pe cap de locuitor, care acum este cu circa 10% mai mare faţă de media naţională, s-ar prăbuşi, salariul mediu (care este cu cu circa 5% mai mare decât media pe ţară), ar scădea, iar rata şomajului, şi aşa destul de mare (5,6% faţă de media naţională de 5,1%) practic s-ar dubla, dacă nu chiar mai rău.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90